Ančeloti: Zvezda je impresivni autsajder!

Bio sam u Beogradu, znam kako je tamo teško igrati. . .  Biće vrlo uzbudljivo u našoj grupi, poručio iskusni stručnjak.

Fudbal 02.09.2018 | 13:00
Ančeloti: Zvezda je impresivni autsajder!
Kada je prvi put komentarisao grupu koju je Napoli izvukao u Ligi šampiona Karlo Ančeloti nije pominjao Crvenu zvezdu. Na današnjoj konferenciji za medije Karleto se međutim "ispravio"...

"Teška grupa, ali niko nije nepobediv", počeo je šef struke Napolitanaca. "Tu su tri tima vrhunskog kvaliteta, plus naravno Crvena zvezda, impresivni autsajder koji je krenuo od prvog kola kvalifikacija. Bio sam u Beogradu i znam kakva je tamo atmosfera, teško je igrati".  

Novinare je najviše zanimalo to kako je Ančeloti prihvatio da će igrati protiv svog bišeg kluba - Pari Sen Žermena, kao i protiv svojih Italijana, Marka Veratija i Điđija Bufona.

"U Parizu ima dosta Italijana i siguran sam da nisu pili šampanjac kada su čuli da će morati da dođu u Napulj, da igraju protiv nas. Možda bi Liverpul mogao da bude nešto opušteniji posle lake pobede od 5:0 protiv nas pre nekoliko sedmica, ali znam da Jirgen Klop jako poštuje Napoli. Biće to vrlo uzbudljive utakmice". 

Iskusni stručnjak prokomentarisao je i grupe u kojima su se našli ostali italijanski timovi. Juve je, podsetimo, dobio Mančester Junajted, Valensiju i Jang Bojs, Roma ide na Real, CSKA i Plzenj, dok će Inter imati vraški težak zadatak u sudarima sa Totenhemom, Barselonom i PSV Ajndhovenom. 

"Juventusu i Romi biće nešto lakše u odnosu na Inter i Napoli. Nadam se ipak da će svi naši klubovi proći dalje, da će stići daleko. Italijanski fudbal mora da bude predstavljen na najlepši način". 

Što se tiče narednog meča protiv Sampdorije u Đenovi očekuje se da Ančeloti promeni nekoliko igrača u startnih 11. Ovog vikenda mogli bi da odmore Hamšik i Kaljehon. Rotacije su nešto novo u Napulju, Sari nije voleo mnogo da menja ekipu i mnogi to smatraju ključnim razlogom što je titula izmakla.

"Ako nešto i budem menjao to će biti da motivišem sve igrače, a ne zato što neko ne zaslužuje da igra, ili zato što je bio loš na prethodnoj utakmici. Srećom, postoji više od 11 igrača, svi žele da se nađu u timu i rotacije su nešto normalno. Kada imate puno dobrih igrača nije velika razlika da li će neko igrati 30 ili 60 minuta. Recimo, Mertens je bio odlučujući faktor protiv Milana, a nije igrao od starta", podvukao je Ančeloti. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar