Надал: Због оваквих мечева тренирамо свакодневно!

Рафаел Надал срећан јешто је одолео агресивном Русу Карену Хачанову у трећем колу УС Опена.

Тенис 01.09.2018 | 16:30
Надал: Због оваквих мечева тренирамо свакодневно!
Шпанац је савладао Хачанова после преокрета и четвороипочасовног маратона у четири сета – 5:7, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3).

"Срећан сам што сам пришао кроз тешку ситуацију. Било је тешких тренутака током меча, он је играо агресивно. Морам да радим на неким стварима за следеће коло, ал добра ствар је да имам шансу да напредујем", рекао је Надал. 

Преломни тренутак меча био је тај-брејк трећег сета у којем је Надал искористио тек четврту сет лопту, и то после епског поена са 39 размена удараца. 

"Избегао сам веома незгодну ситуацију. Био ми је потребан тај сет", рекао је Шпанац, "Био је ово физички и психички захтеван меч. Због тога тренирамо свекодневно, да бисмо играли овакве невероватне мечеве пред сјајном публиком". 

Шпанац је одолео расположеном Хачанову који је имао 66 винера, укључујући 22 аса. 

"Константно напредује. Млад је, има све. Одличан је играч. Видим да ће победити много мечева у каријери. Ради доста добрихствари. Велика будућност је испред њега", похвалио је Надал Руса. 

"Дао сам све што сам имао. Мислим да су то сви видели. Поносан сам на себе што сам играо добро данас, борио се до краја. Само неколико поена разлике и могло је да буде другачије. Огромно поштовање за Рафу. Због тога је он број 1 на свету. Невероватан је борац", рекао је Хачанов. 

Надал ће у осмини финала УСО играти против Грузијца, Николоза Басилашвилија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар