Nadal: Zbog ovakvih mečeva treniramo svakodnevno!

Rafael Nadal srećan ješto je odoleo agresivnom Rusu Karenu Hačanovu u trećem kolu US Opena.

Tenis 01.09.2018 | 16:30
Nadal: Zbog ovakvih mečeva treniramo svakodnevno!
Španac je savladao Hačanova posle preokreta i četvoroipočasovnog maratona u četiri seta – 5:7, 7:5, 7:6 (7), 7:6 (3).

"Srećan sam što sam prišao kroz tešku situaciju. Bilo je teških trenutaka tokom meča, on je igrao agresivno. Moram da radim na nekim stvarima za sledeće kolo, al dobra stvar je da imam šansu da napredujem", rekao je Nadal. 

Prelomni trenutak meča bio je taj-brejk trećeg seta u kojem je Nadal iskoristio tek četvrtu set loptu, i to posle epskog poena sa 39 razmena udaraca. 

"Izbegao sam veoma nezgodnu situaciju. Bio mi je potreban taj set", rekao je Španac, "Bio je ovo fizički i psihički zahtevan meč. Zbog toga treniramo svekodnevno, da bismo igrali ovakve neverovatne mečeve pred sjajnom publikom". 

Španac je odoleo raspoloženom Hačanovu koji je imao 66 vinera, uključujući 22 asa. 

"Konstantno napreduje. Mlad je, ima sve. Odličan je igrač. Vidim da će pobediti mnogo mečeva u karijeri. Radi dosta dobrihstvari. Velika budućnost je ispred njega", pohvalio je Nadal Rusa. 

"Dao sam sve što sam imao. Mislim da su to svi videli. Ponosan sam na sebe što sam igrao dobro danas, borio se do kraja. Samo nekoliko poena razlike i moglo je da bude drugačije. Ogromno poštovanje za Rafu. Zbog toga je on broj 1 na svetu. Neverovatan je borac", rekao je Hačanov. 

Nadal će u osmini finala USO igrati protiv Gruzijca, Nikoloza Basilašvilija.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar