Ђере љут на себе: Могао сам да играм с Новаком!

Српски тенисер Ласло Ђере поражен је у другој рунди УС опена од Ришара Гасека, а остала је жал за неискоришћеним приликама.

Тенис 01.09.2018 | 15:30
Ђере љут на себе: Могао сам да играм с Новаком!
Ђере је Гасеку пружио фантастичан отпор, иако није успео да освоји ниједан сет.

Много прилика је имао, у добром делу меча био много бољи тенисер на терену, али није успео да остане сконцентрисан у најбитнијим моментима. Укупно је 12 брејк прилика имао, од тога пет сет лопти у другом сету, али се Француз некако провукао.

"Ово је болан пораз, жао ми је што нисам искористио макар једну брејк лопту јер онда верујем да би и са осталима ишло лакше. Овако, када крене једна пропуштена, друга, пета, десета, петнаеста, нисам још погледао колико сам их имао, нисам имао храбрости... Никако нисам могао да пробијем лед, јесте он на већини брејк лопти погађао први сервис, па ми је било мало теже, али свеједно”, рекао је Ђере у интервјуу за Спорт Клуб. 

Ђере је задовољан учинком на УС опену, али ипак остаје жал за дуелом са Новаком Ђоковићем, који би му био противник у трећем колу. 

"Жао ми је исто што би Новак био мој наредни противник да сам победио, а то би било фантастично за мене. Боли овај пораз из више разлога, али са друге стране ми је драго што сам у уторак добио свој први Грен слем меч и што сам сада одиграо солидан, тј. доста добар меч. Мотивисан сам за наредне изазове”, додао је Ђере. 

Српски тенисер може додатно да напредује у остатку сезоне, јер не брани велики број бодова. План је јасан – Дејвис куп против Индије, а затим челенџери на омиљеној шљаци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар