Đere ljut na sebe: Mogao sam da igram s Novakom!

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u drugoj rundi US opena od Rišara Gaseka, a ostala je žal za neiskorišćenim prilikama.

Tenis 01.09.2018 | 15:30
Đere ljut na sebe: Mogao sam da igram s Novakom!
Đere je Gaseku pružio fantastičan otpor, iako nije uspeo da osvoji nijedan set.

Mnogo prilika je imao, u dobrom delu meča bio mnogo bolji teniser na terenu, ali nije uspeo da ostane skoncentrisan u najbitnijim momentima. Ukupno je 12 brejk prilika imao, od toga pet set lopti u drugom setu, ali se Francuz nekako provukao.

"Ovo je bolan poraz, žao mi je što nisam iskoristio makar jednu brejk loptu jer onda verujem da bi i sa ostalima išlo lakše. Ovako, kada krene jedna propuštena, druga, peta, deseta, petnaesta, nisam još pogledao koliko sam ih imao, nisam imao hrabrosti... Nikako nisam mogao da probijem led, jeste on na većini brejk lopti pogađao prvi servis, pa mi je bilo malo teže, ali svejedno”, rekao je Đere u intervjuu za Sport Klub. 

Đere je zadovoljan učinkom na US openu, ali ipak ostaje žal za duelom sa Novakom Đokovićem, koji bi mu bio protivnik u trećem kolu. 

"Žao mi je isto što bi Novak bio moj naredni protivnik da sam pobedio, a to bi bilo fantastično za mene. Boli ovaj poraz iz više razloga, ali sa druge strane mi je drago što sam u utorak dobio svoj prvi Gren slem meč i što sam sada odigrao solidan, tj. dosta dobar meč. Motivisan sam za naredne izazove”, dodao je Đere. 

Srpski teniser može dodatno da napreduje u ostatku sezone, jer ne brani veliki broj bodova. Plan je jasan – Dejvis kup protiv Indije, a zatim čelendžeri na omiljenoj šljaci.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar