УСО: Изнер са 34 аса "сломио" Лајовића!

Душан Лајовић заустављен је у трећем колу УС опена.  Лајовић се борио лавовски, али. . .  Српски тенисер добро се носио са Џоном Изнером, али није успео да избори пролаз у осмину финала УС Опена.

Тенис 01.09.2018 | 13:45
УСО: Изнер са 34 аса "сломио" Лајовића!
Српски тенисер није имао решење за сервис Џона Изнера који је славио у четири сета 7:6 (8), 6:7 (6), 6:3, 7:5.

Изнер је имао чак 34 ас ударца, 30 више од Лајовића који је упркос томе имао своје прилике, али га је коштало управо то што их је пропуштао.

Ток меча је умногоме усмерио тај-брејк првог сета у којем је Лајовић прокоцкао чак три сет лопте. 

У целом мечу је имао само три брејк прилике, ниједну није искористио, па је Американцу био довољан по брејк у трећем и четвртом сету за победу. 

Изнер ће у осмини финала УСО играти против Милоша Раонића, па ћемо видети дуел два најбоља сервера на АТП туру. 

Американац је пре неколико месеци савладао Канађанина у четвртфиналу Вимблдона, у мечу у којем је виђено 56 асова. 

Српски тенисер Душан Лајовић елиминисан је са овогодишњег УС Опена у трећем колу.

Савладао га је Џон Изнер после лавовске борбе која је трајала три и по сата, у четири сета - 7:6 (10:8), 6:7 (6:8), 6:3, 7:5.

Лајовић је највећу прилику пропустио у првом сету, када није искористио три сет лопте у тај-брејку (6:3). Он је у наредном успео да изједначи, опет после тај-брејка, али је 11. играч света након тога успео српском тенисеру два пута да одузме сервис.

У трећем сету направио је брејк у шестом гему, након што је Лајовић то пропустио да уради гем раније, док је у последњем, у којем је све "мирисало" да ће се поново играти тај-брејк, то учинио у самом финишу. Изнер Дуцију није дозволио ниједном да дође у прилику за брејк, док је он искористио тек пету лопту у 11. гему, након чега је на свој сервис "са нулом" окончао дуел.

Изнер јесте имао већи број неинуђених грешки на мечу (47 у односу на Лајовићевић 31), чак пет дуплих грешака, али и много више винера (85 наспрам 56), искористио је две брејк лопте од 13, а Лајовић 0/3, док је Американца опет служило његово најјаче оружје - сервис.

Изнер је на мечу против Лајовића имао 34 аса.

Американац ће се за пласман у четвртфинале УС Опена борити са Милошем Раонићем из Канаде, који је био бољи од Стена Вавринке - 7:6 (8:6), 6:4, 6:3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар