USO: Izner sa 34 asa "slomio" Lajovića!

Dušan Lajović zaustavljen je u trećem kolu US opena.  Lajović se borio lavovski, ali. . .  Srpski teniser dobro se nosio sa Džonom Iznerom, ali nije uspeo da izbori prolaz u osminu finala US Opena.

Tenis 01.09.2018 | 13:45
USO: Izner sa 34 asa "slomio" Lajovića!
Srpski teniser nije imao rešenje za servis Džona Iznera koji je slavio u četiri seta 7:6 (8), 6:7 (6), 6:3, 7:5.

Izner je imao čak 34 as udarca, 30 više od Lajovića koji je uprkos tome imao svoje prilike, ali ga je koštalo upravo to što ih je propuštao.

Tok meča je umnogome usmerio taj-brejk prvog seta u kojem je Lajović prokockao čak tri set lopte. 

U celom meču je imao samo tri brejk prilike, nijednu nije iskoristio, pa je Amerikancu bio dovoljan po brejk u trećem i četvrtom setu za pobedu. 

Izner će u osmini finala USO igrati protiv Miloša Raonića, pa ćemo videti duel dva najbolja servera na ATP turu. 

Amerikanac je pre nekoliko meseci savladao Kanađanina u četvrtfinalu Vimbldona, u meču u kojem je viđeno 56 asova. 

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je sa ovogodišnjeg US Opena u trećem kolu.

Savladao ga je Džon Izner posle lavovske borbe koja je trajala tri i po sata, u četiri seta - 7:6 (10:8), 6:7 (6:8), 6:3, 7:5.

Lajović je najveću priliku propustio u prvom setu, kada nije iskoristio tri set lopte u taj-brejku (6:3). On je u narednom uspeo da izjednači, opet posle taj-brejka, ali je 11. igrač sveta nakon toga uspeo srpskom teniseru dva puta da oduzme servis.

U trećem setu napravio je brejk u šestom gemu, nakon što je Lajović to propustio da uradi gem ranije, dok je u poslednjem, u kojem je sve "mirisalo" da će se ponovo igrati taj-brejk, to učinio u samom finišu. Izner Duciju nije dozvolio nijednom da dođe u priliku za brejk, dok je on iskoristio tek petu loptu u 11. gemu, nakon čega je na svoj servis "sa nulom" okončao duel.

Izner jeste imao veći broj neinuđenih greški na meču (47 u odnosu na Lajovićević 31), čak pet duplih grešaka, ali i mnogo više vinera (85 naspram 56), iskoristio je dve brejk lopte od 13, a Lajović 0/3, dok je Amerikanca opet služilo njegovo najjače oružje - servis.

Izner je na meču protiv Lajovića imao 34 asa.

Amerikanac će se za plasman u četvrtfinale US Opena boriti sa Milošem Raonićem iz Kanade, koji je bio bolji od Stena Vavrinke - 7:6 (8:6), 6:4, 6:3.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar