Надал о условима на УСО: Ово није здраво!

Најбољи тенисер света Рафаел Надал прокоментарисао је изузетне врућине које владају у Њујорку током играња УС опена.

Тенис 01.09.2018 | 14:30
Надал о условима на УСО: Ово није здраво!
На УС опену су од ове године увели паузу због врућине, која траје десет минута и дешава се прилоком играња у најтежим терминима.

Надал је оба своја меча одиграо у вечерњем термину, тако да још увек није искусио оно што је нпр. Новак Ђоковић против Мартона Фучовича у првом колу, али ни увече на "Флашинг Медоузу" није пријатно.

"Мислим да је током дана горе јер је превруће ових дана. Током ноћи спарина је још већа, тако да је и једно и друго тешко. Добра ствар је што би време требало да се 'смири' у наредних пар дана. Играти у овим условима није здраво, нити добро за све које учествују, играче и навијаче", рекао је Надал.

Рафа је у мечу друге рунде против Вашека Поспишила добио опомену због прекорачења времена пре сервиса, после једног дугог поена, а разлог је био јер је чекао да се Канађанин опорави услед великог напора по тешким условима. Ипак, Шпанац је добио опомену, а после меча се чудио јер Поспишил није дошао до главног судије меча да му објасни ситуацију.

"Бик са Мајорке" је поред Поспишила победио и сународника Давида Ферера, који му је предао у другом сету, а у трећој рунди игра са Русом Кареном Хачановим.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар