Nadal o uslovima na USO: Ovo nije zdravo!

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal prokomentarisao je izuzetne vrućine koje vladaju u Njujorku tokom igranja US opena.

Tenis 01.09.2018 | 14:30
Nadal o uslovima na USO: Ovo nije zdravo!
Na US openu su od ove godine uveli pauzu zbog vrućine, koja traje deset minuta i dešava se prilokom igranja u najtežim terminima.

Nadal je oba svoja meča odigrao u večernjem terminu, tako da još uvek nije iskusio ono što je npr. Novak Đoković protiv Martona Fučoviča u prvom kolu, ali ni uveče na "Flašing Medouzu" nije prijatno.

"Mislim da je tokom dana gore jer je prevruće ovih dana. Tokom noći sparina je još veća, tako da je i jedno i drugo teško. Dobra stvar je što bi vreme trebalo da se 'smiri' u narednih par dana. Igrati u ovim uslovima nije zdravo, niti dobro za sve koje učestvuju, igrače i navijače", rekao je Nadal.

Rafa je u meču druge runde protiv Vašeka Pospišila dobio opomenu zbog prekoračenja vremena pre servisa, posle jednog dugog poena, a razlog je bio jer je čekao da se Kanađanin oporavi usled velikog napora po teškim uslovima. Ipak, Španac je dobio opomenu, a posle meča se čudio jer Pospišil nije došao do glavnog sudije meča da mu objasni situaciju.

"Bik sa Majorke" je pored Pospišila pobedio i sunarodnika Davida Ferera, koji mu je predao u drugom setu, a u trećoj rundi igra sa Rusom Karenom Hačanovim.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar