Мурињо не стаје: Хегел и мојих ОСАМ титула!

Менаџер Манчестер јунајтеда одржао је још једну занимљиву конференцију за новинаре.

Фудбал 01.09.2018 | 15:00
Мурињо не стаје: Хегел и мојих ОСАМ титула!
Док Манчестер јунајтед не игра како би требало и како се очекује, а Жозе Мурињо је под неизбежним притиском.

Иако је његова екипа у дербију против Тотенхема била боља него у претходна два кола, ипак је доживела болан пораз (0:3) - најубедљивији који је "Посебни" доживео на домаћем терену.

После тог меча, Мурињо је стао пред навијаче и добио овације, а потом је на конференцији за новинаре демонстративно отишао уз поруку да има три титуле и да их толико немају сви остали премијерлигашки менаџери заједно.

Овог петка, у најави меча против Барнлија у гостима (недеља, 17 часова), Португалац је наставио "сукоб" са новинарима, инсистирајући на тврдњи да од њих не добија поштовање које је заслужио.

"Менаџер сам једног од највећих клубова на свету, али сам и један од највећих менаџера на свету", рекао је он.

На питање да ли ће остати велики менаџер и ако не освоји титулу са Јунајтедом, Мурињо је реаговао бурније.

"Поновићу, освојио сам осам титула. Освојио сам осам титула! Једини сам менаџер на свету који је освојио Италију, Шпанију и Енглеску. И после освајања осам титула, и то не малих титула у малим земљама, освајање друге позиције прошле сезоне је један од мојих највећих остварења у фудбалу", рекао је он.

Новинарима је поставио и питање, са алузијом на то да његове колеге "штеде" док су према њему оштри.

"Да ли сте икад провели време читајући Хегела? Он је рекао 'истина је у целини. Увек у целости налазите истину. Да ли постављате исто питање менаџеру који је завршио трећи у Премијер лиги прошле сезоне? Или ономе који је завршио четврти или пети?".

После три одиграна кола, Манчестер јунајтед у свом збиру има три од могућих девет бодова. Зато је и јасно да је у недељу пред њим апсолутни императив, иначе же Жозе опет бити нервозан пред камерама.

Током прошле утакмице, када је било јасно да ће Тотенхем убедљиво победити, навијачи лондонског клуба су Мурињу певали "Добићеш отказ ујутру".

Одговорио је и њима.

"Нису певали ту песму када смо их победили на Вемблију пре неколико месеци..."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар