Murinjo ne staje: Hegel i mojih OSAM titula!

Menadžer Mančester junajteda održao je još jednu zanimljivu konferenciju za novinare.

Fudbal 01.09.2018 | 15:00
Murinjo ne staje: Hegel i mojih OSAM titula!
Dok Mančester junajted ne igra kako bi trebalo i kako se očekuje, a Žoze Murinjo je pod neizbežnim pritiskom.

Iako je njegova ekipa u derbiju protiv Totenhema bila bolja nego u prethodna dva kola, ipak je doživela bolan poraz (0:3) - najubedljiviji koji je "Posebni" doživeo na domaćem terenu.

Posle tog meča, Murinjo je stao pred navijače i dobio ovacije, a potom je na konferenciji za novinare demonstrativno otišao uz poruku da ima tri titule i da ih toliko nemaju svi ostali premijerligaški menadžeri zajedno.

Ovog petka, u najavi meča protiv Barnlija u gostima (nedelja, 17 časova), Portugalac je nastavio "sukob" sa novinarima, insistirajući na tvrdnji da od njih ne dobija poštovanje koje je zaslužio.

"Menadžer sam jednog od najvećih klubova na svetu, ali sam i jedan od najvećih menadžera na svetu", rekao je on.

Na pitanje da li će ostati veliki menadžer i ako ne osvoji titulu sa Junajtedom, Murinjo je reagovao burnije.

"Ponoviću, osvojio sam osam titula. Osvojio sam osam titula! Jedini sam menadžer na svetu koji je osvojio Italiju, Španiju i Englesku. I posle osvajanja osam titula, i to ne malih titula u malim zemljama, osvajanje druge pozicije prošle sezone je jedan od mojih najvećih ostvarenja u fudbalu", rekao je on.

Novinarima je postavio i pitanje, sa aluzijom na to da njegove kolege "štede" dok su prema njemu oštri.

"Da li ste ikad proveli vreme čitajući Hegela? On je rekao 'istina je u celini. Uvek u celosti nalazite istinu. Da li postavljate isto pitanje menadžeru koji je završio treći u Premijer ligi prošle sezone? Ili onome koji je završio četvrti ili peti?".

Posle tri odigrana kola, Mančester junajted u svom zbiru ima tri od mogućih devet bodova. Zato je i jasno da je u nedelju pred njim apsolutni imperativ, inače že Žoze opet biti nervozan pred kamerama.

Tokom prošle utakmice, kada je bilo jasno da će Totenhem ubedljivo pobediti, navijači londonskog kluba su Murinju pevali "Dobićeš otkaz ujutru".

Odgovorio je i njima.

"Nisu pevali tu pesmu kada smo ih pobedili na Vembliju pre nekoliko meseci..."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar