Вујошевић напушта клупу БиХ?!

Директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић потврдио нашем порталу да Душко Вујошевић највјероватније неће бити у могућности да настави посао на клупи "змајева", тако да се тражи дугорочно рјешење за селекторско мјесто.

Кошарка 01.09.2018 | 22:45
Вујошевић напушта клупу БиХ?!
Здравствени проблеми Душка Вујошевића приморали су челнике Кошаркашког савеза БиХ да крену у потрагу за новим селектором.

Како тренутно ствари стоје, Вујошевић неће моћи да наставио посао на клупи "змајева", а с обзиром да је и његов помоћник Менсур Бајрамовић саопштио да због посла који је добио у Хонг Конгу неће моћи да га замијени, из кровне куће бх. кошарке у изјави за МОНДО истакли су да се ради о проналаску дугорочног рјешења за селекторску клупу, а не само привременог током септембарског квалификационог циклуса.

Ово је за наш портал потврдио директор репрезентације БиХ Синиша Ковачевић.

"Најреалније је да су у наредних дан-два ријеши питање селектора на дужи период", истакао је Ковачевић.

С обзиром да се појавила информација да би Вујошевића могао да замијени хрватски стручњак Јасмин Репеша, директор бх. тима није желио да потврди, али ни демантује ову вијест.

"Не желим то да коментаришем."

Ипак, истакао је да се ужурбано ради како би се пронашао Вујошевићев насљедник.

''Због здравственог стања господина Вујошевића, који треба да ради трансплантацију, а коју смо очекивали да буде раније, те одређених проблема током припреме саме операције, који ће продужити његов опоравак, нисмо сигурни када ће бити у стању да води екипу. Самим тим ћемо се вјероватно опредијелити да тражимо новог тренера, односно нови стручни штаб. Треба са њим сјести и разговарати, али мислим да је тренутно најреалнија опција да се нађе нови тренер, на дужи период", нагласио је Ковачевић.

Када је играчки кадар репрезентације у питању, Ковачевић је потврдио да ће Јусуф Нуркић и Џанан Муса дефинитивно придружити саиграчима, односно наступити за репрезентацију.

"Савез је пронашао новац за осигурање Нуркића и Мусе и они би требало да се појаве. Нуркић ће бити ту на почетку окупљања 3. септембра, док ће Мусу клуб пустити 6. септембра", закључио је Ковачевић.

Кошаркаши БиХ окупиће се у понедјељак у Сарајеву, те почети припреме за квалификационе мечеве против Финске у гостима 13. септембра и Чешке три дана касније на домаћем паркету.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар