Vujošević napušta klupu BiH?!

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević potvrdio našem portalu da Duško Vujošević najvjerovatnije neće biti u mogućnosti da nastavi posao na klupi "zmajeva", tako da se traži dugoročno rješenje za selektorsko mjesto.

Košarka 01.09.2018 | 22:45
Vujošević napušta klupu BiH?!
Zdravstveni problemi Duška Vujoševića primorali su čelnike Košarkaškog saveza BiH da krenu u potragu za novim selektorom.

Kako trenutno stvari stoje, Vujošević neće moći da nastavio posao na klupi "zmajeva", a s obzirom da je i njegov pomoćnik Mensur Bajramović saopštio da zbog posla koji je dobio u Hong Kongu neće moći da ga zamijeni, iz krovne kuće bh. košarke u izjavi za MONDO istakli su da se radi o pronalasku dugoročnog rješenja za selektorsku klupu, a ne samo privremenog tokom septembarskog kvalifikacionog ciklusa.

Ovo je za naš portal potvrdio direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević.

"Najrealnije je da su u narednih dan-dva riješi pitanje selektora na duži period", istakao je Kovačević.

S obzirom da se pojavila informacija da bi Vujoševića mogao da zamijeni hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, direktor bh. tima nije želio da potvrdi, ali ni demantuje ovu vijest.

"Ne želim to da komentarišem."

Ipak, istakao je da se užurbano radi kako bi se pronašao Vujoševićev nasljednik.

''Zbog zdravstvenog stanja gospodina Vujoševića, koji treba da radi transplantaciju, a koju smo očekivali da bude ranije, te određenih problema tokom pripreme same operacije, koji će produžiti njegov oporavak, nismo sigurni kada će biti u stanju da vodi ekipu. Samim tim ćemo se vjerovatno opredijeliti da tražimo novog trenera, odnosno novi stručni štab. Treba sa njim sjesti i razgovarati, ali mislim da je trenutno najrealnija opcija da se nađe novi trener, na duži period", naglasio je Kovačević.

Kada je igrački kadar reprezentacije u pitanju, Kovačević je potvrdio da će Jusuf Nurkić i Džanan Musa definitivno pridružiti saigračima, odnosno nastupiti za reprezentaciju.

"Savez je pronašao novac za osiguranje Nurkića i Muse i oni bi trebalo da se pojave. Nurkić će biti tu na početku okupljanja 3. septembra, dok će Musu klub pustiti 6. septembra", zaključio je Kovačević.

Košarkaši BiH okupiće se u ponedjeljak u Sarajevu, te početi pripreme za kvalifikacione mečeve protiv Finske u gostima 13. septembra i Češke tri dana kasnije na domaćem parketu.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar