Гунеш: Можда једног дана постанем тренер Партизана!

"Упознали смо Партизан у Хумској"! Тренер Бешикташа рекао да је његов тим извукао поуке из првог меча и да их је применио у реваншу.  Тренер Бешикташа похвалио Пантића, Закарића и Рикарда.

Фудбал 31.08.2018 | 11:00
Гунеш: Можда једног дана постанем тренер Партизана!
Партизан је отишао у Истанбул по подвиг, али није успео.

Екипа Зорана "Бате" Мирковића изгубила је у реваншу против Бешикташа и завршила епизоду у Лиги Европе у плеј-офу.

После утакмице, шеф струке Београђана рекао је да је његов тим примао "неозбиљне голове против преозбиљног противника", док је тренер домаћих нагласио који су му се гостујући играчи свидели.

"Знали смо да су Пантић и Закарић јаки са лоптом. То су играчи који могу да играју у сваком клубу, а ми смо се трудили да што више притискамо њихову одбрану и да спречимо да нас умарају дугим лоптама", рекао је Шенол Гунеш.

Објашњавајући приступ свог тима, он је рекао да је турски представник извукао поуке из прошлонедељног окршаја у Хумској, који је био много равноправнији од дуела на Водафон арени.

"Боље смо упознали Партизан после прве утакмице. Трудили смо се да их сачекамо, добили смо 3:0 и хвала навијачима на подршци".

Да ли ће у његовом тиму ускоро заиграти бивши играч Партизана, Адем Љајић? О томе је било речи претходних дана...

"Добар је играч, али то је више питање за председника и управу. Не знам шта се дешава по том питању", додао је познати турски стручњак.

Тренер Бешикташа Шенол Гунеш био је задовољан победом над Партизаном, партијом двоструког стрелца Пепеа, а говорио је и о квалитетима београдских црно-белих као и о могућности да једног дана ради у Србији.

“Очекивали смо да Партизан игра боље. Нису то успели. Наш шпиц Ларин је узнемиравао одбрану гостију и зато су пали голови. Иначе, што се тиче осталих појединаца, Пантић, Закарић и Гомеш могу да играју у свим тимовима Европе. Десни бек Милетић је добро играо, касније се преселио на штопера. А ми смо се трудили да што више притискамо дефанзивну линију ривала. У томе смо успели, за разлику од београдског меча кад су нам поменути фудбалери правили проблеме“, рекао је Гунеш на конференцији за новинаре после меча у Истанбулу.

На питање да ли себе може да замисли једног дана као тренера Партизана или селектора Србије, Гунеш је рекао:

“Мислим да радим још у Бешикташу, а после тога могу себе да замислим у улози селектора Србије. Радио сам са Душком Тошићем, познајем доста српских играча, добри су то фудбалери, тако да је могуће“

О партији Пепеа...

“Све иде на боље, јер такви играчи, великих каријера, кад долазе са неког турнира као што је Мундијал уморни су. Али, задовољан сам, јер напредује“.

Ко ће да остане, а ко да иде, јер имате доста нападача?

"Тако је, на располагању су ми Ларин, Лав, Негредо.. Могуће је да нас Шпанац напусти. Што се тиче прелазног рока, проблем је у томе што имамо доста играча на позицијама на којима смо већ попуњени и не треба нам освежење, а други је у томе што нема на тржишту довољно профила оних игача које желимо“

Љајић, помињао се као појачање?

“Добар је играч, али председник и управа решавају кога ће довести. Не знам исход тих преговора“.

Шта је циљ Бешикташа у Лиги Европе? Да ли освајање трофеја?

"Не знам, прво да видимо у каквој ћемо групи".

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар