Guneš: Možda jednog dana postanem trener Partizana!

"Upoznali smo Partizan u Humskoj"! Trener Bešiktaša rekao da je njegov tim izvukao pouke iz prvog meča i da ih je primenio u revanšu.  Trener Bešiktaša pohvalio Pantića, Zakarića i Rikarda.

Fudbal 31.08.2018 | 11:00
Guneš: Možda jednog dana postanem trener Partizana!
Partizan je otišao u Istanbul po podvig, ali nije uspeo.

Ekipa Zorana "Bate" Mirkovića izgubila je u revanšu protiv Bešiktaša i završila epizodu u Ligi Evrope u plej-ofu.

Posle utakmice, šef struke Beograđana rekao je da je njegov tim primao "neozbiljne golove protiv preozbiljnog protivnika", dok je trener domaćih naglasio koji su mu se gostujući igrači svideli.

"Znali smo da su Pantić i Zakarić jaki sa loptom. To su igrači koji mogu da igraju u svakom klubu, a mi smo se trudili da što više pritiskamo njihovu odbranu i da sprečimo da nas umaraju dugim loptama", rekao je Šenol Guneš.

Objašnjavajući pristup svog tima, on je rekao da je turski predstavnik izvukao pouke iz prošlonedeljnog okršaja u Humskoj, koji je bio mnogo ravnopravniji od duela na Vodafon areni.

"Bolje smo upoznali Partizan posle prve utakmice. Trudili smo se da ih sačekamo, dobili smo 3:0 i hvala navijačima na podršci".

Da li će u njegovom timu uskoro zaigrati bivši igrač Partizana, Adem Ljajić? O tome je bilo reči prethodnih dana...

"Dobar je igrač, ali to je više pitanje za predsednika i upravu. Ne znam šta se dešava po tom pitanju", dodao je poznati turski stručnjak.

Trener Bešiktaša Šenol Guneš bio je zadovoljan pobedom nad Partizanom, partijom dvostrukog strelca Pepea, a govorio je i o kvalitetima beogradskih crno-belih kao i o mogućnosti da jednog dana radi u Srbiji.

“Očekivali smo da Partizan igra bolje. Nisu to uspeli. Naš špic Larin je uznemiravao odbranu gostiju i zato su pali golovi. Inače, što se tiče ostalih pojedinaca, Pantić, Zakarić i Gomeš mogu da igraju u svim timovima Evrope. Desni bek Miletić je dobro igrao, kasnije se preselio na štopera. A mi smo se trudili da što više pritiskamo defanzivnu liniju rivala. U tome smo uspeli, za razliku od beogradskog meča kad su nam pomenuti fudbaleri pravili probleme“, rekao je Guneš na konferenciji za novinare posle meča u Istanbulu.

Na pitanje da li sebe može da zamisli jednog dana kao trenera Partizana ili selektora Srbije, Guneš je rekao:

“Mislim da radim još u Bešiktašu, a posle toga mogu sebe da zamislim u ulozi selektora Srbije. Radio sam sa Duškom Tošićem, poznajem dosta srpskih igrača, dobri su to fudbaleri, tako da je moguće“

O partiji Pepea...

“Sve ide na bolje, jer takvi igrači, velikih karijera, kad dolaze sa nekog turnira kao što je Mundijal umorni su. Ali, zadovoljan sam, jer napreduje“.

Ko će da ostane, a ko da ide, jer imate dosta napadača?

"Tako je, na raspolaganju su mi Larin, Lav, Negredo.. Moguće je da nas Španac napusti. Što se tiče prelaznog roka, problem je u tome što imamo dosta igrača na pozicijama na kojima smo već popunjeni i ne treba nam osveženje, a drugi je u tome što nema na tržištu dovoljno profila onih igača koje želimo“

Ljajić, pominjao se kao pojačanje?

“Dobar je igrač, ali predsednik i uprava rešavaju koga će dovesti. Ne znam ishod tih pregovora“.

Šta je cilj Bešiktaša u Ligi Evrope? Da li osvajanje trofeja?

"Ne znam, prvo da vidimo u kakvoj ćemo grupi".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar