Мирковић: Преозбиљан ривал за неозбиљне голове!

Мирковић: Ово је наша реалност, изгубили смо од боље екипе! Тренер Партизана Зоран Мирковић рекао је после пораза од Бешикташа и елиминације из Лиге Европе да је то реалност црно-белих, као и да је ситуација тешка.  "Недопустиво је да се примају голови без икаквог отпора. Много је ово озбиљан ривал да бисмо то дозволили", рекао је Партизанов тренер после пораза у Истанбулу.

Фудбал 31.08.2018 | 10:00
Мирковић: Преозбиљан ривал за неозбиљне голове!
"Ово је наша реалност, морамо много да радимо, ситуација је тешка. Остају домаће првенство и куп", рекао је Мирковић новинарима после утакмице.

Партизан је изгубио у Истанбулу од Бешикташа са 3:0 и тако укупним резултатом 4:1 остао без пласмана у Лигу Европа.

"Ми смо вечерас изгубили од јачег противника, боље екипе. Честитам им на фер и спортској борби. Ово је велика утакмица и велики противник да би се примали такви голови. Готово сви су примљени из средине, два после прекида... Тотално одсуство концентрације. После тога није било повратка", рекао је Мирковић.

Он је додао да свом тиму највише замера управо одсуство концентрације код прекида.

"То су компликоване, али и једноставне ситуације. Недопустиво је да без икаквог отпора примимо голове. Концентрације у тим стварима није било", рекао је Мирковић.

Бешикташ је, ипак, био прејак.

Партизан је однео у Истанбул активнијих 1:1 из Хумске, али је на спектакуларној Водафон арени ипак доживео пораз у којем није било клинча као у Београду.

Коначан резултат био је 3:0 за фаворита, а шеф струке црно-белих Зоран "Бата" Мирковић био је на конференцији за новинаре отворен када је говорио о детаљима у игри свог тима којима није задовољан.

"Вечерас смо изгубили од боље и јаче екипе. Ово је велика утакмица и озбиљан противник да би се примали овако неозбиљни голови. Тотално одсуство концентрације и сва три гола смо примили кроз средину. Много озбиљан ривал и ниво да бисмо себи то дозволили, после тога више није било повратка", рекао је Зоран "Бата" Мирковић.

"Ово је наша реалност у овом моменту, морамо много да радимо. Ситуација је тешка, остају нам првенство и Куп", додао је он.

На питање шта замера играчима, одговорио је...

"Замерам највише на одсуству концентрације у прекидима. То су компликоване ситуације, али исто тако и једноставне. Недопустиво је да се примају голови без икаквог отпора. Морамо да преузимамо више одговорности у моментима када смо под притиском на малом простору, Једноставно, бежали смо од игре".

Шта би Мирковић променио у припреми и одабиру екипе?

"Неке ствари диктирају и сам састав тима, стања појединих играча... Знамо колико могу, да немају снаге за целу утакмицу. Опет бих исто урадио. Причамо о играчима који су ровити, који су изашли из повреда".

Ко је (осим Данила Пантића) завршио меч са позитивном оценом код Партизановог тренера? Мирковић неће јавно о томе да говори...

"Не бих о именима. Не бих никога издвајао, ни по добру, ни по злу. Шћекић је тражио измену због ударца, Свету (Марковића) сам променио из тактичких разлога. Покушали смо да играмо и мало хазардерски".

На констатацију да је Рикардо два пута изгубио дуеле са Пепеом, Мирковић је поновио да је његов тим био "без отпора" у ситуацијама после прекида.

"Код тих ситуација свако зна распоред ко где стоји и ко је одговоран у којој је зони", нагласио је шеф струке црно-белих.

Партизанова екипа после повратка из Турске ће имати кратак предах до наредне суперлигашке обавезе у недељу.

О Истанбулу, стадиону...

Мирковић је у Истанбулу живео три године, док је играо за Фенербахче.

"Град се тотално мења, на боље. Стадион је феноменалан, видим да се доста улаже у фудбал. Знам и да је велика економска криза. Турци воле фудбал и улажу доста у њега", рекао је о тамошњем амбијенту.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар