Mirković: Preozbiljan rival za neozbiljne golove!

Mirković: Ovo je naša realnost, izgubili smo od bolje ekipe! Trener Partizana Zoran Mirković rekao je posle poraza od Bešiktaša i eliminacije iz Lige Evrope da je to realnost crno-belih, kao i da je situacija teška.  "Nedopustivo je da se primaju golovi bez ikakvog otpora. Mnogo je ovo ozbiljan rival da bismo to dozvolili", rekao je Partizanov trener posle poraza u Istanbulu.

Fudbal 31.08.2018 | 10:00
Mirković: Preozbiljan rival za neozbiljne golove!
"Ovo je naša realnost, moramo mnogo da radimo, situacija je teška. Ostaju domaće prvenstvo i kup", rekao je Mirković novinarima posle utakmice.

Partizan je izgubio u Istanbulu od Bešiktaša sa 3:0 i tako ukupnim rezultatom 4:1 ostao bez plasmana u Ligu Evropa.

"Mi smo večeras izgubili od jačeg protivnika, bolje ekipe. Čestitam im na fer i sportskoj borbi. Ovo je velika utakmica i veliki protivnik da bi se primali takvi golovi. Gotovo svi su primljeni iz sredine, dva posle prekida... Totalno odsustvo koncentracije. Posle toga nije bilo povratka", rekao je Mirković.

On je dodao da svom timu najviše zamera upravo odsustvo koncentracije kod prekida.

"To su komplikovane, ali i jednostavne situacije. Nedopustivo je da bez ikakvog otpora primimo golove. Koncentracije u tim stvarima nije bilo", rekao je Mirković.

Bešiktaš je, ipak, bio prejak.

Partizan je odneo u Istanbul aktivnijih 1:1 iz Humske, ali je na spektakularnoj Vodafon areni ipak doživeo poraz u kojem nije bilo klinča kao u Beogradu.

Konačan rezultat bio je 3:0 za favorita, a šef struke crno-belih Zoran "Bata" Mirković bio je na konferenciji za novinare otvoren kada je govorio o detaljima u igri svog tima kojima nije zadovoljan.

"Večeras smo izgubili od bolje i jače ekipe. Ovo je velika utakmica i ozbiljan protivnik da bi se primali ovako neozbiljni golovi. Totalno odsustvo koncentracije i sva tri gola smo primili kroz sredinu. Mnogo ozbiljan rival i nivo da bismo sebi to dozvolili, posle toga više nije bilo povratka", rekao je Zoran "Bata" Mirković.

"Ovo je naša realnost u ovom momentu, moramo mnogo da radimo. Situacija je teška, ostaju nam prvenstvo i Kup", dodao je on.

Na pitanje šta zamera igračima, odgovorio je...

"Zameram najviše na odsustvu koncentracije u prekidima. To su komplikovane situacije, ali isto tako i jednostavne. Nedopustivo je da se primaju golovi bez ikakvog otpora. Moramo da preuzimamo više odgovornosti u momentima kada smo pod pritiskom na malom prostoru, Jednostavno, bežali smo od igre".

Šta bi Mirković promenio u pripremi i odabiru ekipe?

"Neke stvari diktiraju i sam sastav tima, stanja pojedinih igrača... Znamo koliko mogu, da nemaju snage za celu utakmicu. Opet bih isto uradio. Pričamo o igračima koji su roviti, koji su izašli iz povreda".

Ko je (osim Danila Pantića) završio meč sa pozitivnom ocenom kod Partizanovog trenera? Mirković neće javno o tome da govori...

"Ne bih o imenima. Ne bih nikoga izdvajao, ni po dobru, ni po zlu. Šćekić je tražio izmenu zbog udarca, Svetu (Markovića) sam promenio iz taktičkih razloga. Pokušali smo da igramo i malo hazarderski".

Na konstataciju da je Rikardo dva puta izgubio duele sa Pepeom, Mirković je ponovio da je njegov tim bio "bez otpora" u situacijama posle prekida.

"Kod tih situacija svako zna raspored ko gde stoji i ko je odgovoran u kojoj je zoni", naglasio je šef struke crno-belih.

Partizanova ekipa posle povratka iz Turske će imati kratak predah do naredne superligaške obaveze u nedelju.

O Istanbulu, stadionu...

Mirković je u Istanbulu živeo tri godine, dok je igrao za Fenerbahče.

"Grad se totalno menja, na bolje. Stadion je fenomenalan, vidim da se dosta ulaže u fudbal. Znam i da je velika ekonomska kriza. Turci vole fudbal i ulažu dosta u njega", rekao je o tamošnjem ambijentu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar