Ево како је Марсељ представио Радоњића...

Марсељ о Радоњићу: Звезда рођена да засија! Фудбалски клуб Марсељ представио Немању Радоњића на друштвеним мрежама оригиналним видео прилогом и описом.  Нова "седмица" Марсеља: Немања Радоњић! Ушао је са Звездом у Лигу шампиона, па дефинитивно представљен као нови фудбалер француског великана.  Дојучерашњи крилни нападач Црвене звезде по први пут навукао дрес новог клуба. . .

Фудбал 31.08.2018 | 10:15
Ево како је Марсељ представио Радоњића...
Радоњић се, одмах после пласмана Црвене звезде у Лигу шампиона, запутио за Француску како би потписао за Марсељ.

Представљање се очекује у петак, а на друштвеној мрежи Твитер, ФК Марсељ је поставио видео клип на којем приказују Радоњићево место у свлачионици, као и Немању у дресу те екипе.

"Из Београда у Марсељ, звезда рођена да засија", пише на официјалном налогу Марсеља.

Подсећамо, Радоњић ће Марсељ појачати за 12 милиона евра, а црвено-бели би могли да зараде и додатна два милиона уколико клуб са Велодрома избори место у Лиги шампиона у наредне четири године (500.000 евра по пласману).

У среду је са Црвеном звездом изборио пласман у Лигу шампиона, а дан касније је представљен као нови играч Олимпик Марсеља.

Док су се његови саиграчи припремали за жреб, на којем је Звезда уврштена у паклено тешку групу, Немања Радоњић већ је примао честитке за трансфер у Олимпик Марсељ.

Његов нови клуб најавио је на званичним профилима долазак хероја пласмана црвено-белих у плеј-оф за Лигу шампиона.

Радоњић ће и у новом клубу носити "седмицу".

Брзоноги репрезентативац Србије требало би да буде представљен у петак у Француској, где ће потписати петогодишњи уговор. Тамошњи лист "Л'Екип" објавио је у четвртак да ће обештећење бити 12 милиона евра, а познато је и да ће Звезда моћи да заради и додатна два милиона, ако клуб са Велодрома избори место у Лиги шампиона у наредне четири године.

Радоњић је у Звезди провео годину дана, али је оставио дубок траг. Постигао је против Краснодара гол за пласман у групу Лиге Европе, потом је био стрелац у одлучујућем "вечитом дербију", а овог лета је постигао гол у продужетку реванша против Спартак Трнаве, којим је "оверио" још једну европску јесен црвено-белих.

"Вратићу се кад-тад", реко је Нишлија после своје последње утакмице у Звезди.

Радоњић је завршио омладински стаж у Партизановој школи, па је имао епизоду за заборав у Роми. У Србији је 2016. кренуо испочетка у Чукаричком и после уласка у форму прешао у Звезду, где се потпуно афирмисао, постао један од лидера екипе и учесник Светског првенства.

При крају свог великог лета, Радоњић је остварио и велики трансфер.

Можда се није прославио у Салцбургу, не може се рећи да је много тога урадио ни у првом мечу у Београду, али задужио је Немања Радоњић црвено-беле овог лета сасвим довољно да у неким историјским књигама његово име буде забележно на видном и значајном месту. Радоњић је, дакле, напустио Маракану као шампион, као момак који је у потпуности рехабилитовао своју посрнулу каријеру, а у новом дому, у Марсељу, дочекан је с пуно пажње. И то не само као залог за будућност, већ као играч који ће одмах моћи да доприноси у Олимпику.

"Као и српски великан Драган Стојковић рођен је у Нишу, граду на југу Србије, на раскрсници Истока и Запада. Као и Пикси, носио је дрес Црвене звезде, дрес европског шампиона из 1991. године", стоји између осталог на сајту Марсеља. 

А ту је и занимљив видео...



Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар