Evo kako je Marselj predstavio Radonjića...

Marselj o Radonjiću: Zvezda rođena da zasija! Fudbalski klub Marselj predstavio Nemanju Radonjića na društvenim mrežama originalnim video prilogom i opisom.  Nova "sedmica" Marselja: Nemanja Radonjić! Ušao je sa Zvezdom u Ligu šampiona, pa definitivno predstavljen kao novi fudbaler francuskog velikana.  Dojučerašnji krilni napadač Crvene zvezde po prvi put navukao dres novog kluba. . .

Fudbal 31.08.2018 | 10:15
Evo kako je Marselj predstavio Radonjića...
Radonjić se, odmah posle plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, zaputio za Francusku kako bi potpisao za Marselj.

Predstavljanje se očekuje u petak, a na društvenoj mreži Tviter, FK Marselj je postavio video klip na kojem prikazuju Radonjićevo mesto u svlačionici, kao i Nemanju u dresu te ekipe.

"Iz Beograda u Marselj, zvezda rođena da zasija", piše na oficijalnom nalogu Marselja.

Podsećamo, Radonjić će Marselj pojačati za 12 miliona evra, a crveno-beli bi mogli da zarade i dodatna dva miliona ukoliko klub sa Velodroma izbori mesto u Ligi šampiona u naredne četiri godine (500.000 evra po plasmanu).

U sredu je sa Crvenom zvezdom izborio plasman u Ligu šampiona, a dan kasnije je predstavljen kao novi igrač Olimpik Marselja.

Dok su se njegovi saigrači pripremali za žreb, na kojem je Zvezda uvrštena u pakleno tešku grupu, Nemanja Radonjić već je primao čestitke za transfer u Olimpik Marselj.

Njegov novi klub najavio je na zvaničnim profilima dolazak heroja plasmana crveno-belih u plej-of za Ligu šampiona.

Radonjić će i u novom klubu nositi "sedmicu".

Brzonogi reprezentativac Srbije trebalo bi da bude predstavljen u petak u Francuskoj, gde će potpisati petogodišnji ugovor. Tamošnji list "L'Ekip" objavio je u četvrtak da će obeštećenje biti 12 miliona evra, a poznato je i da će Zvezda moći da zaradi i dodatna dva miliona, ako klub sa Velodroma izbori mesto u Ligi šampiona u naredne četiri godine.

Radonjić je u Zvezdi proveo godinu dana, ali je ostavio dubok trag. Postigao je protiv Krasnodara gol za plasman u grupu Lige Evrope, potom je bio strelac u odlučujućem "večitom derbiju", a ovog leta je postigao gol u produžetku revanša protiv Spartak Trnave, kojim je "overio" još jednu evropsku jesen crveno-belih.

"Vratiću se kad-tad", reko je Nišlija posle svoje poslednje utakmice u Zvezdi.

Radonjić je završio omladinski staž u Partizanovoj školi, pa je imao epizodu za zaborav u Romi. U Srbiji je 2016. krenuo ispočetka u Čukaričkom i posle ulaska u formu prešao u Zvezdu, gde se potpuno afirmisao, postao jedan od lidera ekipe i učesnik Svetskog prvenstva.

Pri kraju svog velikog leta, Radonjić je ostvario i veliki transfer.

Možda se nije proslavio u Salcburgu, ne može se reći da je mnogo toga uradio ni u prvom meču u Beogradu, ali zadužio je Nemanja Radonjić crveno-bele ovog leta sasvim dovoljno da u nekim istorijskim knjigama njegovo ime bude zabeležno na vidnom i značajnom mestu. Radonjić je, dakle, napustio Marakanu kao šampion, kao momak koji je u potpunosti rehabilitovao svoju posrnulu karijeru, a u novom domu, u Marselju, dočekan je s puno pažnje. I to ne samo kao zalog za budućnost, već kao igrač koji će odmah moći da doprinosi u Olimpiku.

"Kao i srpski velikan Dragan Stojković rođen je u Nišu, gradu na jugu Srbije, na raskrsnici Istoka i Zapada. Kao i Piksi, nosio je dres Crvene zvezde, dres evropskog šampiona iz 1991. godine", stoji između ostalog na sajtu Marselja. 

A tu je i zanimljiv video...



Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar