Одвојена средства за гранични прелаз

Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УО УИНО) БиХ дао је данас сагласност да се одобри додатних 3,5 милиона КМ из буџета институција БиХ за изгрдању граничног пријелаза према Србији, на мосту између Братунца и Љубовије.

Босна и Херцеговина 30.08.2018 | 15:34
Одвојена средства за гранични прелаз
Након што је УО УИО дао сагласност да се уз предвиђених 11 милиона КМ одобри још 3,5 милиона, створени су услови  да се ова одлука донесе у Савјету министара БиХ након чега ће бити могуће да УИО покрене процедуре за расписвање тендера за изградњу овог граничног међународног прелаза који ће имати инспекцијски надзор.

На данашњој сједници није било сагласности да се за претходне године донесу одлуке о привременим поравнањима међу ентитетима, нити одлука о утврђивању привремених коефцијената за расподјелу средстава с јединственог рачуна за раздобље  јули - септембар 2018. године, те ће се ове тачке наћи на дневном реду и на наредној сједници.

УО УИО разматрао је иницијативу Удружења послодаваца ФБиХ за измјене и допуне Правилника о примјени Закона о ПДВ-у те је закључено да УИО анализира на који начин је могуће реализовати ове захтјеве и предложи адекватно рјешење за идућу сједницу.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дзоо

30.08.2018 13:41

Тако треба све да се заврсава не питати Цовица иДодика њима не одговара правна дрзава и економаки просперитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

30.08.2018 15:31

Додик и Жељко млате празну сламу, а изградња "Братољуба" је искључиво милост босанска, као и све ХЕ на Дрини, мјесне заједнице се ту ништа не питају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

31.08.2018 08:02

Спојити Србију и Републику Српску, укинути границу, један народ, једна вера, један језик