Odvojena sredstva za granični prelaz

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UINO) BiH dao je danas saglasnost da se odobri dodatnih 3,5 miliona KM iz budžeta institucija BiH za izgrdanju graničnog prijelaza prema Srbiji, na mostu između Bratunca i Ljubovije.

Bosna i Hercegovina 30.08.2018 | 15:34
Odvojena sredstva za granični prelaz
Nakon što je UO UIO dao saglasnost da se uz predviđenih 11 miliona KM odobri još 3,5 miliona, stvoreni su uslovi  da se ova odluka donese u Savjetu ministara BiH nakon čega će biti moguće da UIO pokrene procedure za raspisvanje tendera za izgradnju ovog graničnog međunarodnog prelaza koji će imati inspekcijski nadzor.

Na današnjoj sjednici nije bilo saglasnosti da se za prethodne godine donesu odluke o privremenim poravnanjima među entitetima, niti odluka o utvrđivanju privremenih koefcijenata za raspodjelu sredstava s jedinstvenog računa za razdoblje  juli - septembar 2018. godine, te će se ove tačke naći na dnevnom redu i na narednoj sjednici.

UO UIO razmatrao je inicijativu Udruženja poslodavaca FBiH za izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u te je zaključeno da UIO analizira na koji način je moguće realizovati ove zahtjeve i predloži adekvatno rješenje za iduću sjednicu.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dzoo

30.08.2018 13:41

Tako treba sve da se zavrsava ne pitati Covica iDodika njima ne odgovara pravna drzava i ekonomaki prosperitet.

ODGOVORITE
Name

Pablo

30.08.2018 15:31

Dodik i Željko mlate praznu slamu, a izgradnja "Bratoljuba" je isključivo milost bosanska, kao i sve HE na Drini, mjesne zajednice se tu ništa ne pitaju.

ODGOVORITE
Name

Горан

31.08.2018 08:02

Спојити Србију и Републику Српску, укинути границу, један народ, једна вера, један језик