УСО: Надал сигуран, испао Мари, Венус на Серену...!

Сестрински класик – Венус на Серену у трећем колу УС Опена! Америчка тенисерка Венус Вилијамс пласирала се у треће коло УС Опена победом над Камилом Ђорђи из Италије после два сета 6:4, 7:5. Вердаско избацио Марија, Тим једва са Џонсоном! Шпански ветеран Фернандо Вердаско елиминисао је Британца Ендија Марија у другом колу УС Опена после велике борбе у четири сета 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.  Надал наставио са сигурним партијама у Њујорку.  Први тенисер света Рафаел Надал наставио је победнички низ на УС опену и остварио девети везани тријумф у Њујорку.

Тенис 30.08.2018 | 10:30
УСО: Надал сигуран, испао Мари, Венус на Серену...!
Надал је у другом колу елиминисао канадског тенисера Васека Поспишила, резултатом 6:3, 6:4, 6:2 за нешто више од два сата игре.

Рафа је већ на старту меча одузео сервис ривалу, што му је било довољно да добије први сет, а Поспишил је једино у другом пружио прави отпор браниоцу титуле.

Канађанин је направио брејк и повео 4:2, али је онда Надал узвратио фуриозном серијом и дошао на корак до тријумфа. 

Трећи сет је био формалност – Рафа је одмах брејкнуо противника, затим још једним брејком стигао до 5:1 чиме је питање победника било решено. 

Он ће у следећој рунди имати незгодног противника, састаје се са Кареном Хачановим који је у три сета избацио Лоренца Сонега – 7:5, 6:3, 6:3.

Вердаско избацио Марија, Тим једва са Џонсоном! Шпански ветеран Фернандо Вердаско елиминисао је Британца Ендија Марија у другом колу УС Опена после велике борбе у четири сета 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.

Мари је тренутно 382. на АТП листи, полако се враћа у форму после великих проблема са куком, али је јасно да још увек није потпуно спреман.

И можда оно битније – није ментално онај Мари из Топ 5 на свету.

После по два размењена брејка до седмог гема у десетом је Мари имао брејк и сет лопту. Вердаско се извукао и неколико поена касније успео да поравна на 5:5. 

Одмах у наредном гему одузима сервис Британцу и користи прву сет лопту коју је имао за 7:5. 

Мари је у другом доминирао, Вердаско није имао праву шансу изузев у петом гему и то је резултирало изједначењем у сетовима. 

У трећем се појавио лошији Мари. Вердаско је оставио иза себе претходни сет, Мари је на првом сервису био катастрофалан и то је пратило и више грешака из игре па је Вердаско са два брејка дошао до нове предности. 

"Касно паљење" Марија уследило је у четвртом сету тек у десетом гему након што је већ једном изгубио свој сервис, а Вердаско сервирао за победу. 

Имао је пет прилика да ухвати прикључак само у том гему, није искористио ниједну, Шпанац је трећу меч лопту реализовао и прошао даље. У наставку турнира га чека Хуан Мартин Дел Потро који је лако изашао на крај са Денисом Кудлом у три сета 6:3, 6:1, 7:6.

Аустријанац Доминик Тим победио је тешком муком Стива Џонсона из САД после три сата и 40 минута борбе у пет сетова, 6:7 (5), 6:3, 5:7, 6:4, 6:1. 

Американац је био мало прибранији у финишу првог сета који је одлучио један поен за 6:5 у тај-брејку. 

Тим је у наредном сету изједначио једним брејком, да би опет у финишу трећег сета Џонсон напао сервис Аустријанца. Џонсону су претходно из руку склизнуле чак четири сет лопте на 5:4 и сервису Тима, што га није поколебало. 

Ако је Американац доминирао у финишу, Тим је посао завршавао у раним фазама сетова и тако је било у четвртом када је у првом гему узео сервис противника. 

Од тог тренутка, Џонсон више није пружао исти отпор и Тим је после преокрета и пет сетова прошао даље. У трећем колу га чека Тејлор Фриц коме је Кублер предао меч при резултату 2-1 у сетовима за Фрица. 

Преостале мечеве дана чинили су парови Лоренци – Пеља где је Аргентинац победио Италијана са 3-0. 

Андерсон је у другом колу победио Шардија са 3-0, 6:2, 6:4, 6:4, Денис Шаповалов је изашао на крај са Андреасом Сепијем 3-2 (6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (2), 6:4), а Карен Хачанов је Сепијевог сународника Сонега елиминисао са 3-0, 7:5, 6:3, 6:3.

Сестрински класик – Венус на Серену у трећем колу УС Опена! Америчка тенисерка Венус Вилијамс пласирала се у треће коло УС Опена победом над Камилом Ђорђи из Италије после два сета 6:4, 7:5.

Стартија сестра Вилијамс је нешто лакше прошла у другом колу него у првом када је против Светлане Кузњецове играла три сета.

Камила Ђорђи је прва успела да направи брејк и одузме сервис Венус, стечену предност је одмах изгубила и до краја претрпела још два брејка за коначних 6:4.

Италијанка је и у другом успела да одузме сервис Вилијамсовој за 1:0, али се Венус вратила на 3:3, па онда у најбољем могућем тренутку искористила једину брејк и меч лопту у 12. гему и победила. 

Она ће у наредној рунди играти против своје сестре Серене која је била боља од Немице Карине Витефт. 

Серена је рутински преслишала 101. играчицу WТА листе за нешто више од сат времена на терену 6:2, 6:2. 

Препознатљивим првим сервисом и реализацијом поена после њега је "терорисала" ривалку која притом није користила готово ништа од брејк шанси које су јој се указивале. 

Тако је Серена направила три брејка у првом сету у ком је повела са 3:1. Кратку наду је рибрејком повратила Витефт за 3:2, али је млађа Вилијамсова након тога била неумољива. 

Други сет је био нешто другачији и без шанси ни на једној од страна. Једину прилику која се указала, искористила је Американка, повела са 4:2 и онда спасла једну брејк шансу у дугачком гему за 5:2. 

Немица је тада потпуно пала, предала се и Серена је новим брејком завршила посао и прошла даље. 

Макарова изненадила Гергесову, Стивенс "преко трња" до тријумфа! Ново изненађење и елиминацију Топ 10 играчице са УС Опена приредила је Рускиња Јекатерина Макарова која је победила Немицу Јулију Гергес са 2-0, 7:6, 6:3.

Гергес је платила данак пропуштеним шансама у десетом гему првог сета када је на 5:4 имала три сет лопте на сервис противнице које није искористила.

Макарова је изједначила на 5:5 и касније одвела први сет у тај-брејк. Тек тада је настала драма.

Рускиња је водила са 6:2 и имала четири узастопне сет лопте, Гергес се вратила и тек на 10:10 изгубила сервис, а Макарова је девету сет лопту искористила и са 12:10 добила тај-брејк. 

У другом сету је искористила пад у игри Гергес да јој одузме сервис за 4:2, одбранила је налет противнице у наредном гему и онда одсервирала за пролазак даље. Макарова ће играти у трећој рунди против Анастасије Севастове која је са 2-0, 6:3 и 6:1 рутински савладала 158. тенисерку Клер Лиу. 

Каја Канепи је после највећег изненађења турнира у првом колу и елиминације Симоне Халеп уписала још једну победу. 

У другом колу је била боља од Џил Белен Тајхман из Швајцарске резултатом 6:4, 6:3. Естонка је искористила шансу да већ у првом гему меча направи брејк и он ће се испоставити довољним да га касније и освоји иако је Швајцаркиња имала своје прилике. 

Претио је Тајхмановој сличан сценарио и у наредном сету, али се одбранила на старту и спасла четири брејк шансе Каје, пре него је изгубила свој сервис на 2:2 и препустила и победу 44. играчици на WТА туру. 

Наредни изазов за Канепи је Швеђанка Ребека Петерсон која је била боља од Вање Кинг са 2-0, 7:5, 6:1.

Један од занимљивијих мечева дана одиграла је Слоун Стивенс која пролази тешко, али пролази. Скоро три сата су јој била потребна да скрши отпор 134. тенисерке света Анхелине Калињине у три сета. 

Стивенс је победила после преокрета 4:6, 7:5, 6:2. Американка је сувише лако пружала прилике противници да јој одузме сервис али их је много боље и спасавала па је то направило разлику у другом сету који је Стивенс добила направивши чак четири брејка. 

Након тако тесно добијеног сета Американке, Калињина се истрошила и Стивенс је то већ од старта трећег искористила за нешто лакши сет и нову победу. 

Она ће у наредном колу играти против Викторије Азаренке која је лако изашла на крај са Даријом Гавриловом у два сета.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар