USO: Nadal siguran, ispao Mari, Venus na Serenu...!

Sestrinski klasik – Venus na Serenu u trećem kolu US Opena! Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo US Opena pobedom nad Kamilom Đorđi iz Italije posle dva seta 6:4, 7:5. Verdasko izbacio Marija, Tim jedva sa Džonsonom! Španski veteran Fernando Verdasko eliminisao je Britanca Endija Marija u drugom kolu US Opena posle velike borbe u četiri seta 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.  Nadal nastavio sa sigurnim partijama u Njujorku.  Prvi teniser sveta Rafael Nadal nastavio je pobednički niz na US openu i ostvario deveti vezani trijumf u Njujorku.

Tenis 30.08.2018 | 10:30
USO: Nadal siguran, ispao Mari, Venus na Serenu...!
Nadal je u drugom kolu eliminisao kanadskog tenisera Vaseka Pospišila, rezultatom 6:3, 6:4, 6:2 za nešto više od dva sata igre.

Rafa je već na startu meča oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno da dobije prvi set, a Pospišil je jedino u drugom pružio pravi otpor braniocu titule.

Kanađanin je napravio brejk i poveo 4:2, ali je onda Nadal uzvratio furioznom serijom i došao na korak do trijumfa. 

Treći set je bio formalnost – Rafa je odmah brejknuo protivnika, zatim još jednim brejkom stigao do 5:1 čime je pitanje pobednika bilo rešeno. 

On će u sledećoj rundi imati nezgodnog protivnika, sastaje se sa Karenom Hačanovim koji je u tri seta izbacio Lorenca Sonega – 7:5, 6:3, 6:3.

Verdasko izbacio Marija, Tim jedva sa Džonsonom! Španski veteran Fernando Verdasko eliminisao je Britanca Endija Marija u drugom kolu US Opena posle velike borbe u četiri seta 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.

Mari je trenutno 382. na ATP listi, polako se vraća u formu posle velikih problema sa kukom, ali je jasno da još uvek nije potpuno spreman.

I možda ono bitnije – nije mentalno onaj Mari iz Top 5 na svetu.

Posle po dva razmenjena brejka do sedmog gema u desetom je Mari imao brejk i set loptu. Verdasko se izvukao i nekoliko poena kasnije uspeo da poravna na 5:5. 

Odmah u narednom gemu oduzima servis Britancu i koristi prvu set loptu koju je imao za 7:5. 

Mari je u drugom dominirao, Verdasko nije imao pravu šansu izuzev u petom gemu i to je rezultiralo izjednačenjem u setovima. 

U trećem se pojavio lošiji Mari. Verdasko je ostavio iza sebe prethodni set, Mari je na prvom servisu bio katastrofalan i to je pratilo i više grešaka iz igre pa je Verdasko sa dva brejka došao do nove prednosti. 

"Kasno paljenje" Marija usledilo je u četvrtom setu tek u desetom gemu nakon što je već jednom izgubio svoj servis, a Verdasko servirao za pobedu. 

Imao je pet prilika da uhvati priključak samo u tom gemu, nije iskoristio nijednu, Španac je treću meč loptu realizovao i prošao dalje. U nastavku turnira ga čeka Huan Martin Del Potro koji je lako izašao na kraj sa Denisom Kudlom u tri seta 6:3, 6:1, 7:6.

Austrijanac Dominik Tim pobedio je teškom mukom Stiva Džonsona iz SAD posle tri sata i 40 minuta borbe u pet setova, 6:7 (5), 6:3, 5:7, 6:4, 6:1. 

Amerikanac je bio malo pribraniji u finišu prvog seta koji je odlučio jedan poen za 6:5 u taj-brejku. 

Tim je u narednom setu izjednačio jednim brejkom, da bi opet u finišu trećeg seta Džonson napao servis Austrijanca. Džonsonu su prethodno iz ruku skliznule čak četiri set lopte na 5:4 i servisu Tima, što ga nije pokolebalo. 

Ako je Amerikanac dominirao u finišu, Tim je posao završavao u ranim fazama setova i tako je bilo u četvrtom kada je u prvom gemu uzeo servis protivnika. 

Od tog trenutka, Džonson više nije pružao isti otpor i Tim je posle preokreta i pet setova prošao dalje. U trećem kolu ga čeka Tejlor Fric kome je Kubler predao meč pri rezultatu 2-1 u setovima za Frica. 

Preostale mečeve dana činili su parovi Lorenci – Pelja gde je Argentinac pobedio Italijana sa 3-0. 

Anderson je u drugom kolu pobedio Šardija sa 3-0, 6:2, 6:4, 6:4, Denis Šapovalov je izašao na kraj sa Andreasom Sepijem 3-2 (6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (2), 6:4), a Karen Hačanov je Sepijevog sunarodnika Sonega eliminisao sa 3-0, 7:5, 6:3, 6:3.

Sestrinski klasik – Venus na Serenu u trećem kolu US Opena! Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo US Opena pobedom nad Kamilom Đorđi iz Italije posle dva seta 6:4, 7:5.

Startija sestra Vilijams je nešto lakše prošla u drugom kolu nego u prvom kada je protiv Svetlane Kuznjecove igrala tri seta.

Kamila Đorđi je prva uspela da napravi brejk i oduzme servis Venus, stečenu prednost je odmah izgubila i do kraja pretrpela još dva brejka za konačnih 6:4.

Italijanka je i u drugom uspela da oduzme servis Vilijamsovoj za 1:0, ali se Venus vratila na 3:3, pa onda u najboljem mogućem trenutku iskoristila jedinu brejk i meč loptu u 12. gemu i pobedila. 

Ona će u narednoj rundi igrati protiv svoje sestre Serene koja je bila bolja od Nemice Karine Viteft. 

Serena je rutinski preslišala 101. igračicu WTA liste za nešto više od sat vremena na terenu 6:2, 6:2. 

Prepoznatljivim prvim servisom i realizacijom poena posle njega je "terorisala" rivalku koja pritom nije koristila gotovo ništa od brejk šansi koje su joj se ukazivale. 

Tako je Serena napravila tri brejka u prvom setu u kom je povela sa 3:1. Kratku nadu je ribrejkom povratila Viteft za 3:2, ali je mlađa Vilijamsova nakon toga bila neumoljiva. 

Drugi set je bio nešto drugačiji i bez šansi ni na jednoj od strana. Jedinu priliku koja se ukazala, iskoristila je Amerikanka, povela sa 4:2 i onda spasla jednu brejk šansu u dugačkom gemu za 5:2. 

Nemica je tada potpuno pala, predala se i Serena je novim brejkom završila posao i prošla dalje. 

Makarova iznenadila Gergesovu, Stivens "preko trnja" do trijumfa! Novo iznenađenje i eliminaciju Top 10 igračice sa US Opena priredila je Ruskinja Jekaterina Makarova koja je pobedila Nemicu Juliju Gerges sa 2-0, 7:6, 6:3.

Gerges je platila danak propuštenim šansama u desetom gemu prvog seta kada je na 5:4 imala tri set lopte na servis protivnice koje nije iskoristila.

Makarova je izjednačila na 5:5 i kasnije odvela prvi set u taj-brejk. Tek tada je nastala drama.

Ruskinja je vodila sa 6:2 i imala četiri uzastopne set lopte, Gerges se vratila i tek na 10:10 izgubila servis, a Makarova je devetu set loptu iskoristila i sa 12:10 dobila taj-brejk. 

U drugom setu je iskoristila pad u igri Gerges da joj oduzme servis za 4:2, odbranila je nalet protivnice u narednom gemu i onda odservirala za prolazak dalje. Makarova će igrati u trećoj rundi protiv Anastasije Sevastove koja je sa 2-0, 6:3 i 6:1 rutinski savladala 158. teniserku Kler Liu. 

Kaja Kanepi je posle najvećeg iznenađenja turnira u prvom kolu i eliminacije Simone Halep upisala još jednu pobedu. 

U drugom kolu je bila bolja od Džil Belen Tajhman iz Švajcarske rezultatom 6:4, 6:3. Estonka je iskoristila šansu da već u prvom gemu meča napravi brejk i on će se ispostaviti dovoljnim da ga kasnije i osvoji iako je Švajcarkinja imala svoje prilike. 

Pretio je Tajhmanovoj sličan scenario i u narednom setu, ali se odbranila na startu i spasla četiri brejk šanse Kaje, pre nego je izgubila svoj servis na 2:2 i prepustila i pobedu 44. igračici na WTA turu. 

Naredni izazov za Kanepi je Šveđanka Rebeka Peterson koja je bila bolja od Vanje King sa 2-0, 7:5, 6:1.

Jedan od zanimljivijih mečeva dana odigrala je Sloun Stivens koja prolazi teško, ali prolazi. Skoro tri sata su joj bila potrebna da skrši otpor 134. teniserke sveta Anheline Kalinjine u tri seta. 

Stivens je pobedila posle preokreta 4:6, 7:5, 6:2. Amerikanka je suviše lako pružala prilike protivnici da joj oduzme servis ali ih je mnogo bolje i spasavala pa je to napravilo razliku u drugom setu koji je Stivens dobila napravivši čak četiri brejka. 

Nakon tako tesno dobijenog seta Amerikanke, Kalinjina se istrošila i Stivens je to već od starta trećeg iskoristila za nešto lakši set i novu pobedu. 

Ona će u narednom kolu igrati protiv Viktorije Azarenke koja je lako izašla na kraj sa Darijom Gavrilovom u dva seta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar