Има их и на Трафорду да се радују Мурињовим поразима!

Марсијал остаје! И добија уговор на пет сезона!

Фудбал 31.08.2018 | 11:45
Има их и на Трафорду да се радују Мурињовим поразима!
Вест је први пустио угледни Тајмс, после су се надовезали и остали. И тешко да је овде реч о “освети” новинара Жозеу Мурињу, јер бар у овом случају звучи доста логично. Антони Марсијал је решио да прихвати понуду клуба да потпише нови, петогодишњи уговор баш зато што верује да Мурињо неће још дуго потрајати на месту шефа струке Манчестер јунајтеда.

Наравно, то би сасвим одговарало 22-годишњем Французу кога је директор Ед Вудворд довео из Монака за 40.000.000 евра у трансферу који би са све премијама могао да нарасте и до 65.000.000. Међутим, код Муриња је Марсијал имао споредну улогу, па се овог лета све време причало како би могао да напусти Олд Трафорд.

Међутим, после два Јунајтедова пораза у прва три кола све се гласније прича о Мурињовој смени, па иако је Португалац добио тренутну подршку клуба Марсијал је проценио да је најпаметније да сачека и види шта будућност носи.

Управа га је одобровољила на такво размишљањем понудивши му нови, петогодишњи уговор вредан 130.000 фунти недељно (око 7.500.000 евра годишње). Тренутно Марсијал прима 90.000 фунти недељно (5.200.000 евра годишње). Садашњи уговор му траје до 2019, али Јунајтед има опцију да га продужи на додатну сезону.

Подсетимо, овог лета се помињало да би Марсијал могао у Атлетико или Милан, пошто Јунајтед није хтео ни да чује за опцију да га пусти у Тотенхем. Мурињо је наводно хтео да га прода како би купио искуснијег играча какав је рецимо Интеров Иван Перишић. Одавно му се не допада Марсијалово понашање. А ни Марсијалу се није допало кад су му са рачуна скинули 180.000 фунти – двонедељну плату дакле – зато што је напустио тренинг камп у Лос Анђелесу како би присуствовао рођењу сина у Паризу. На припреме се није ни вратио.

Острвски медији спекулишу да би Марсијаловим стопама могао и Лук Шо, коме уговор истиче у јуну, а који је такође углавном био на маргинама, мада ове сезоне игра стандардно.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар