Ima ih i na Trafordu da se raduju Murinjovim porazima!

Marsijal ostaje! I dobija ugovor na pet sezona!

Fudbal 31.08.2018 | 11:45
Ima ih i na Trafordu da se raduju Murinjovim porazima!
Vest je prvi pustio ugledni Tajms, posle su se nadovezali i ostali. I teško da je ovde reč o “osveti” novinara Žozeu Murinju, jer bar u ovom slučaju zvuči dosta logično. Antoni Marsijal je rešio da prihvati ponudu kluba da potpiše novi, petogodišnji ugovor baš zato što veruje da Murinjo neće još dugo potrajati na mestu šefa struke Mančester junajteda.

Naravno, to bi sasvim odgovaralo 22-godišnjem Francuzu koga je direktor Ed Vudvord doveo iz Monaka za 40.000.000 evra u transferu koji bi sa sve premijama mogao da naraste i do 65.000.000. Međutim, kod Murinja je Marsijal imao sporednu ulogu, pa se ovog leta sve vreme pričalo kako bi mogao da napusti Old Traford.

Međutim, posle dva Junajtedova poraza u prva tri kola sve se glasnije priča o Murinjovoj smeni, pa iako je Portugalac dobio trenutnu podršku kluba Marsijal je procenio da je najpametnije da sačeka i vidi šta budućnost nosi.

Uprava ga je odobrovoljila na takvo razmišljanjem ponudivši mu novi, petogodišnji ugovor vredan 130.000 funti nedeljno (oko 7.500.000 evra godišnje). Trenutno Marsijal prima 90.000 funti nedeljno (5.200.000 evra godišnje). Sadašnji ugovor mu traje do 2019, ali Junajted ima opciju da ga produži na dodatnu sezonu.

Podsetimo, ovog leta se pominjalo da bi Marsijal mogao u Atletiko ili Milan, pošto Junajted nije hteo ni da čuje za opciju da ga pusti u Totenhem. Murinjo je navodno hteo da ga proda kako bi kupio iskusnijeg igrača kakav je recimo Interov Ivan Perišić. Odavno mu se ne dopada Marsijalovo ponašanje. A ni Marsijalu se nije dopalo kad su mu sa računa skinuli 180.000 funti – dvonedeljnu platu dakle – zato što je napustio trening kamp u Los Anđelesu kako bi prisustvovao rođenju sina u Parizu. Na pripreme se nije ni vratio.

Ostrvski mediji spekulišu da bi Marsijalovim stopama mogao i Luk Šo, kome ugovor ističe u junu, a koji je takođe uglavnom bio na marginama, mada ove sezone igra standardno.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar