Варди и Кејхил уступају мјесто млађима!

Центарфор Лестера и премијерлигашки играч сезоне 2015/16 одлучио је да се опрости од репрезентације.  Варди и Кејхил горди због Албиона – крај репрезентативне каријере! Герет Саутгејт остао без двојице искусних играча.

Фудбал 30.08.2018 | 10:00
Варди и Кејхил уступају мјесто млађима!
Џејми Варди (31), стандардни члан прве поставе Енглеске код селектора Герета Саутгејта, саопштио је пред почетак такмичења у Лиги нација да је у принципу завршио интернационалну каријеру.

Нападач Лестера и четвртопласиране селекције света изјавио је да је најбоље да Саутгејт настави да подмлађује екипу, јер се то на Мундијалу у Русији показало као исправно опредељење.

Он је за "А" тим Енглеске дебитовао тек са 28 година, уочи сезоне у којој је са Лестером направио "хаос", освојивши Премијер лигу и наслов најбољег играча.

У дресу са три лава на грудима наступио је 26 пута и дао седам голова, од којих је свакако најлепши онај у пријатељском мечу против Немачке.



Варди је, као и Челсијев ветеран Гери Кејхил, а пре њих и првотимац Ливерпула Џејмс Милнер, оставио минималан простор да се опет нађе у репрезентацији, ако Саутгејт због повреда или других проблема остане без адекватних решења.

Године већ почињу да оптерећују, а није да игра репрезентација Енглеске почива на леђима Џејмија Вардија и Герија Кејхила. Зато су колеге 32-годишњаци одлучили да прекину мрцварење и под старе дане се концетришу на клупски фудбал. Господски, без ружних речи, у договору са селектором Геретом Саутгејтом.

Варди за Гардијан објашњава да је још пре неколико недеља разговарао са селектором и саопштио му да би најрадије одморио. Саутгејт је покушао да га убеди да остане, јер још има шта да понуди, али највише што је могао да извуче од Лестеровог нападача јесте прихватање позива у случају повреда које би десетковале тим.

Нема шта ко да замери.

“Да будем искрен, већ неко време ми је то на памети. Нећу постати млађи, а видите и да шеф жели млађу екипу. На крају, донело нам је то много на Мундијалу, играли смо полуфинале, изједначили наш најбољи резултат на светским првенствима ван Енглеске. Тако сам само рекао Герету да је најбоље да ме убудуће не зове, него да усмери пажњу на младе момке за које мисли да имају квалитет, да почне да их узгаја и направи у репрезентативне играче“, каже Варди за Гардијан, без имало срџбе.

Мада искрено признаје да је на његову одлуку имало утицаја и то што у конкуренцији Харија Кејна није могао до места у првом тиму.

“Кад је већ тако, боље је да седим код куће, проводим време са породицом, тренирам у клубу... Наравно, ако дође до најгорег и сви буду повређени наравно да нећу рећи не“, каже Варди, који је од 2015. године, када је дебитовао за горди Албион, одиграо 26 утакмица за Енглеску и постигао седам голова.

Кејхил је за осам година у националном тиму сакупио 61 утакмицу, али му је сада приоритет да се кодМауриција Сарија избори за повратак у Челсијевих стартних 11.

“Изузетно сам поносан на ових 60 утакмица, неколико пута сам био и капитен што је била невероватна част, али мислим да је време да се сада склоним“, казао је Кејхил, такође уз обећање да ће се одазвати позиву селектора ако повреде тако наложе.

У наредних дан-два знаће се која ће нова лица Саутгејт позвати за уводни меч Лиге нација против Шпаније (8. септембра) и после тога пријатељски сусрет са Швајцарском.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар