Vardi i Kejhil ustupaju mjesto mlađima!

Centarfor Lestera i premijerligaški igrač sezone 2015/16 odlučio je da se oprosti od reprezentacije.  Vardi i Kejhil gordi zbog Albiona – kraj reprezentativne karijere! Geret Sautgejt ostao bez dvojice iskusnih igrača.

Fudbal 30.08.2018 | 10:00
Vardi i Kejhil ustupaju mjesto mlađima!
Džejmi Vardi (31), standardni član prve postave Engleske kod selektora Gereta Sautgejta, saopštio je pred početak takmičenja u Ligi nacija da je u principu završio internacionalnu karijeru.

Napadač Lestera i četvrtoplasirane selekcije sveta izjavio je da je najbolje da Sautgejt nastavi da podmlađuje ekipu, jer se to na Mundijalu u Rusiji pokazalo kao ispravno opredeljenje.

On je za "A" tim Engleske debitovao tek sa 28 godina, uoči sezone u kojoj je sa Lesterom napravio "haos", osvojivši Premijer ligu i naslov najboljeg igrača.

U dresu sa tri lava na grudima nastupio je 26 puta i dao sedam golova, od kojih je svakako najlepši onaj u prijateljskom meču protiv Nemačke.



Vardi je, kao i Čelsijev veteran Geri Kejhil, a pre njih i prvotimac Liverpula Džejms Milner, ostavio minimalan prostor da se opet nađe u reprezentaciji, ako Sautgejt zbog povreda ili drugih problema ostane bez adekvatnih rešenja.

Godine već počinju da opterećuju, a nije da igra reprezentacija Engleske počiva na leđima Džejmija Vardija i Gerija Kejhila. Zato su kolege 32-godišnjaci odlučili da prekinu mrcvarenje i pod stare dane se koncetrišu na klupski fudbal. Gospodski, bez ružnih reči, u dogovoru sa selektorom Geretom Sautgejtom.

Vardi za Gardijan objašnjava da je još pre nekoliko nedelja razgovarao sa selektorom i saopštio mu da bi najradije odmorio. Sautgejt je pokušao da ga ubedi da ostane, jer još ima šta da ponudi, ali najviše što je mogao da izvuče od Lesterovog napadača jeste prihvatanje poziva u slučaju povreda koje bi desetkovale tim.

Nema šta ko da zameri.

“Da budem iskren, već neko vreme mi je to na pameti. Neću postati mlađi, a vidite i da šef želi mlađu ekipu. Na kraju, donelo nam je to mnogo na Mundijalu, igrali smo polufinale, izjednačili naš najbolji rezultat na svetskim prvenstvima van Engleske. Tako sam samo rekao Geretu da je najbolje da me ubuduće ne zove, nego da usmeri pažnju na mlade momke za koje misli da imaju kvalitet, da počne da ih uzgaja i napravi u reprezentativne igrače“, kaže Vardi za Gardijan, bez imalo srdžbe.

Mada iskreno priznaje da je na njegovu odluku imalo uticaja i to što u konkurenciji Harija Kejna nije mogao do mesta u prvom timu.

“Kad je već tako, bolje je da sedim kod kuće, provodim vreme sa porodicom, treniram u klubu... Naravno, ako dođe do najgoreg i svi budu povređeni naravno da neću reći ne“, kaže Vardi, koji je od 2015. godine, kada je debitovao za gordi Albion, odigrao 26 utakmica za Englesku i postigao sedam golova.

Kejhil je za osam godina u nacionalnom timu sakupio 61 utakmicu, ali mu je sada prioritet da se kodMauricija Sarija izbori za povratak u Čelsijevih startnih 11.

“Izuzetno sam ponosan na ovih 60 utakmica, nekoliko puta sam bio i kapiten što je bila neverovatna čast, ali mislim da je vreme da se sada sklonim“, kazao je Kejhil, takođe uz obećanje da će se odazvati pozivu selektora ako povrede tako nalože.

U narednih dan-dva znaće se koja će nova lica Sautgejt pozvati za uvodni meč Lige nacija protiv Španije (8. septembra) i posle toga prijateljski susret sa Švajcarskom.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar