Дегенек пред Салцбург: Да се цијела Србија радује!

"Силно желимо да вратимо Звезду тамо гдје припада", каже штопер црвено-бијелих уочи одлучујуће утакмице у борби за Лигу шампиона.

Фудбал 28.08.2018 | 12:00
Дегенек пред Салцбург: Да се цијела Србија радује!
Хоће ли Црвена звезда успјети да се први пут од 1992. године пласира у Лигу шампиона? Сазнаћемо у сриједу увече, послије реванша са Салцбургом у Аустрији, али добра је ствар што се из редова српског шампиона шири оптимизам.

Београдских 0:0 више одговарају црвено-бијелима, чији су играчи пуни самопоуздања и нестрпљиви да одлучујућа утакмица почне (сриједа, 21.00). 

Међу њима је и Милош Дегенек.

"Много се прича о утакмици у медијима, у кафићима, на улици, људи нас сално питају шта мислимо какав ће исход бити. Од тога не може и не треба да се бежи, али у овом моменту само Бог зна како ће бити у сриједу. Ми ћемо на терену да 'изгинемо', да дамо и посљедњу кап крви за сваку лопту ако је то потребно да бисмо дошли до побједе, да остваримо свој сан. Силно желимо да се цијела Србије радује са нама на крају утакмице, да вратимо Звезду тамо гдје припада", изјавио је Звездин штопер.

По његовом мишљењу, "кључ" побједе лежи у доброј анализи противника.

"Сада смо богатији за искуство утакмице у Београду. Још боље ћемо да анализирамо противника како бисмо још спремнији истрчали на терен. Њихов везни ред је изузетно јак и ми ћемо урадити све да их неутралишемо и да им отежамо стварање шанси. То неће бити лак задатак, али вјерујем да уз праву тактику можемо успјети о у томе".

Предстојећи дуел већ је означен као "меч деценије", па и "меч вијека". Свакако је међу најзначајнијима у новијој историји Црвене звезде. Зато, посебна мотивација играчима није потребна...

"Уочи меча свако је у својој зони, сви се концентришемо на себи својствен начин. Пред сам излазак на терен шеф нам увијек упути неколико реченица које имамо на уму током цијеле утакмице. Знамо сви колики је улог, свјесни смо да су све очи усмјерене ка нама. Ово ће многима од нас бити највећа утакмица у клупској каријери и зато је јако важно да се психички добро спремимо", констатовао је Дегенек.

Иако се ради о гостовању, очекује се да црвено-бијели имају бројнију подршку на трибинама Ред Бул арене у Салцбургу. Интересовање међу Звездиним навијачима је огромно. Неће бити изненађење ако буде чак и око 10.000 на стадиону чији је капацитет око 32.000 гледалаца.

"Нама већ сада много значи што видимо слике редова наших навијача који чекају да купе карту за утакмицу. Видјело се на претходном мечу колико нам је недостаје подршка са трибина. Искрено се надам да ће половина стадиона бити наши навијачи, да ће нам дати огроман вјетар у леђа и помоћи нам да заједно остваримо сан", прижељкује репрезентативац Аустралије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар