Degenek pred Salcburg: Da se cijela Srbija raduje!

"Silno želimo da vratimo Zvezdu tamo gdje pripada", kaže štoper crveno-bijelih uoči odlučujuće utakmice u borbi za Ligu šampiona.

Fudbal 28.08.2018 | 12:00
Degenek pred Salcburg: Da se cijela Srbija raduje!
Hoće li Crvena zvezda uspjeti da se prvi put od 1992. godine plasira u Ligu šampiona? Saznaćemo u srijedu uveče, poslije revanša sa Salcburgom u Austriji, ali dobra je stvar što se iz redova srpskog šampiona širi optimizam.

Beogradskih 0:0 više odgovaraju crveno-bijelima, čiji su igrači puni samopouzdanja i nestrpljivi da odlučujuća utakmica počne (srijeda, 21.00). 

Među njima je i Miloš Degenek.

"Mnogo se priča o utakmici u medijima, u kafićima, na ulici, ljudi nas salno pitaju šta mislimo kakav će ishod biti. Od toga ne može i ne treba da se beži, ali u ovom momentu samo Bog zna kako će biti u srijedu. Mi ćemo na terenu da 'izginemo', da damo i posljednju kap krvi za svaku loptu ako je to potrebno da bismo došli do pobjede, da ostvarimo svoj san. Silno želimo da se cijela Srbije raduje sa nama na kraju utakmice, da vratimo Zvezdu tamo gdje pripada", izjavio je Zvezdin štoper.

Po njegovom mišljenju, "ključ" pobjede leži u dobroj analizi protivnika.

"Sada smo bogatiji za iskustvo utakmice u Beogradu. Još bolje ćemo da analiziramo protivnika kako bismo još spremniji istrčali na teren. Njihov vezni red je izuzetno jak i mi ćemo uraditi sve da ih neutrališemo i da im otežamo stvaranje šansi. To neće biti lak zadatak, ali vjerujem da uz pravu taktiku možemo uspjeti o u tome".

Predstojeći duel već je označen kao "meč decenije", pa i "meč vijeka". Svakako je među najznačajnijima u novijoj istoriji Crvene zvezde. Zato, posebna motivacija igračima nije potrebna...

"Uoči meča svako je u svojoj zoni, svi se koncentrišemo na sebi svojstven način. Pred sam izlazak na teren šef nam uvijek uputi nekoliko rečenica koje imamo na umu tokom cijele utakmice. Znamo svi koliki je ulog, svjesni smo da su sve oči usmjerene ka nama. Ovo će mnogima od nas biti najveća utakmica u klupskoj karijeri i zato je jako važno da se psihički dobro spremimo", konstatovao je Degenek.

Iako se radi o gostovanju, očekuje se da crveno-bijeli imaju brojniju podršku na tribinama Red Bul arene u Salcburgu. Interesovanje među Zvezdinim navijačima je ogromno. Neće biti iznenađenje ako bude čak i oko 10.000 na stadionu čiji je kapacitet oko 32.000 gledalaca.

"Nama već sada mnogo znači što vidimo slike redova naših navijača koji čekaju da kupe kartu za utakmicu. Vidjelo se na prethodnom meču koliko nam je nedostaje podrška sa tribina. Iskreno se nadam da će polovina stadiona biti naši navijači, da će nam dati ogroman vjetar u leđa i pomoći nam da zajedno ostvarimo san", priželjkuje reprezentativac Australije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar