Падавине угасиле пожар у Требињу

Кишно невријеме јутрос је захватило Требиње, а у 10 сати измјерено је свега 19 степени Целзијуса, колика је била и јутарња температура у Требињу.

Република Српска 26.08.2018 | 11:01
Падавине угасиле пожар у Требињу
Јаки пљускови праћени повременом грмљавином од улица су на моменте правили потоке, а за кратко вријеме пало је скоро 30 литара кише по метру квадратном.

У Територијалној ватрогасној јединици Требиње кажу да није било интервенција на испумпавању воде у сутеренима и подрумским просторијама, те да је киша угасила пожаре са којима су се протеклих дана борили.

Пре неколико дана на подручју Требиња избила су три пожара које је изазвао удар грома, а требињски ватрогасци помагали су и колегама из Равног на гашењу пожара у Федерацији БиХ, који је такође, изазвао гром.

Неуобичајно честе грмљавине у Херцеговини за август изазвале су од почетка мјесеца више пожара на подручју Требиња, па је узрок скоро свих пожара овог љета удар грома.

Метеоролози кажу да су и током дана на југу Херцеговине могући пљускови, а дневна температура ће бити око 28 степени Целзијуса.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 0

Оставите коментар