Padavine ugasile požar u Trebinju

Kišno nevrijeme jutros je zahvatilo Trebinje, a u 10 sati izmjereno je svega 19 stepeni Celzijusa, kolika je bila i jutarnja temperatura u Trebinju.

Republika Srpska 26.08.2018 | 11:01
Padavine ugasile požar u Trebinju
Jaki pljuskovi praćeni povremenom grmljavinom od ulica su na momente pravili potoke, a za kratko vrijeme palo je skoro 30 litara kiše po metru kvadratnom.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Trebinje kažu da nije bilo intervencija na ispumpavanju vode u suterenima i podrumskim prostorijama, te da je kiša ugasila požare sa kojima su se proteklih dana borili.

Pre nekoliko dana na području Trebinja izbila su tri požara koje je izazvao udar groma, a trebinjski vatrogasci pomagali su i kolegama iz Ravnog na gašenju požara u Federaciji BiH, koji je takođe, izazvao grom.

Neuobičajno česte grmljavine u Hercegovini za avgust izazvale su od početka mjeseca više požara na području Trebinja, pa je uzrok skoro svih požara ovog ljeta udar groma.

Meteorolozi kažu da su i tokom dana na jugu Hercegovine mogući pljuskovi, a dnevna temperatura će biti oko 28 stepeni Celzijusa.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 0

Ostavite komentar