Федерер је аномалија!

Он, Рафа и Новак су најбољи у историји! Бивши британски и канадски тенисер Грег Руседски сматра да су Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер тројица најбољих играча у историји спорта.

Тенис 26.08.2018 | 16:45
Федерер је аномалија!
Он је истакао да је Федерер имао невероватну годину због чега су се сви чудили како није освојио Вимблдон.

Ту намеру је осујетио Новак Ђоковић који је освојио турнир, али и Кевин Андерсон који је Федерера победио у четвртфиналу.

"Роџер је успевао да изађе на крај са јаким серверима боље него било ко на свету. Изгубио је од Андерсона, али је и поред тога имао меч лопту и могао је да тријумфује. Он је само човек на крају дана. Имао је невероватну годину, победио је у Аустралији, финале Индијан Велса, вратио се накратко на прво место, освојио је Ротердам и Штутгарт, играо финале у Халеу и четвртфинале Вимблдона. Била је тешка година, али то је Федерер и пошто није освојио Вимблдон сви су помислили 'о боже'", рекао је Руседски за Експрес. 

Додаје да су се раније тенисери чудили Џимију Конорсу који је успевао да побеђује и са 39 година и да је сада слично са 37-годишњим Швајцарцем. 

"Он је аномалија. Он, Надал и Ђоковић. Ти момци су статистички најбољи у историји нашег спорта", тврди Руседски. 

Федерер ће у првом колу УС Опена играти против Јошихита Нишиоке у уторак. Новаков први ривал ће бити Мартин Фучович из Мађарске, док ће се Надалу супротставити сународник Давид Ферер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар