Federer je anomalija!

On, Rafa i Novak su najbolji u istoriji! Bivši britanski i kanadski teniser Greg Rusedski smatra da su Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer trojica najboljih igrača u istoriji sporta.

Tenis 26.08.2018 | 16:45
Federer je anomalija!
On je istakao da je Federer imao neverovatnu godinu zbog čega su se svi čudili kako nije osvojio Vimbldon.

Tu nameru je osujetio Novak Đoković koji je osvojio turnir, ali i Kevin Anderson koji je Federera pobedio u četvrtfinalu.

"Rodžer je uspevao da izađe na kraj sa jakim serverima bolje nego bilo ko na svetu. Izgubio je od Andersona, ali je i pored toga imao meč loptu i mogao je da trijumfuje. On je samo čovek na kraju dana. Imao je neverovatnu godinu, pobedio je u Australiji, finale Indijan Velsa, vratio se nakratko na prvo mesto, osvojio je Roterdam i Štutgart, igrao finale u Haleu i četvrtfinale Vimbldona. Bila je teška godina, ali to je Federer i pošto nije osvojio Vimbldon svi su pomislili 'o bože'", rekao je Rusedski za Ekspres. 

Dodaje da su se ranije teniseri čudili Džimiju Konorsu koji je uspevao da pobeđuje i sa 39 godina i da je sada slično sa 37-godišnjim Švajcarcem. 

"On je anomalija. On, Nadal i Đoković. Ti momci su statistički najbolji u istoriji našeg sporta", tvrdi Rusedski. 

Federer će u prvom kolu US Opena igrati protiv Jošihita Nišioke u utorak. Novakov prvi rival će biti Martin Fučovič iz Mađarske, dok će se Nadalu suprotstaviti sunarodnik David Ferer.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar