Федерер реалан: Фаворити су Рафа и Новак!

Швајцарски ветеран каже да му је УС опен изузетно важан после кикса на Вимблдону. . .

Тенис 25.08.2018 | 14:45
Федерер реалан: Фаворити су Рафа и Новак!
Роџер Федерер зимус је у Мелбурну освојио јубиларну 20. гренд слем титулу и натерао многе да се запитају хоће ли икада остарити и престати да буде претња на највећим тениским турнирима.

У даљем току 2018. показало се да је "ФедЕx" итекако од крви и меса. Мада се никако не може рећи да има лошу сезону, порази од Борне Ћорића у финалу Халеа и од Кевина Андерсона (2:3 после 2:0) у четвртфиналу Вимблдона су нешто што му се пре коју годину не би десило.

Начин на који је минулог викенда изгубио од Новака Ђоковића у финалу мастерса у Синсинатију такође му не даје много разлога за оптимизам по питању коначног тријумфа... Поготово што би са Србином могао да се састане већ у четвртфиналу, а пре њега са тенисерима који када имају свој дан, могу да буду врло неугодни. То су Ник Кирјос и Беноа Пер.

"Жреб је такав какав је. Имаћу о чему да размишљам већ од првог кола. Нисам фаворит за титулу. По мом мишљењу, то су Рафа и Новак", рекао је новинарима Федерер.

Он је додао да очекује узбудљив турнир, јер су играчи попут Вавринке, Раонића и Нишикорија после пауза због повреда поново на високом нивоу.

Федерер је признао да би му "значило цео свет" ако би после 10 година поново тријумфовао на УС опену, кога сматра најтежим гренд слем турниром, јер за разлику од Вимблдона или Ролан Гароса, не постоје специјалисти за тврду подлогу, нити тенисери којима она изразито не одговара.

Сада већ 37-годишњи Швајцарац у Њујорку је славио пет пута заредом, од 2004. до 2008, након чега је само два пута дошао до финала и изгубио од Хуана Мартина Дел Потра 2009, односно Новака Ђоковића 2015. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар