Пиво чува срце и кости

Овај напитак је права ризница витамина Б6 и Б12, као и фолата, спречава стварање бубрежних каменчића јер је добар диуретик.

Здравље 20.08.2018 | 14:26
Пиво чува срце и кости
Уношење пива у умереним количинама веома повољно делује и на мушкарце и на жене. Пре свега, садржи бета-глукане, растворљива влакна која су добра за здравље срца, тврде стручњаци америчког Националног института за здравље, напомињући да црно пиво садржи више ових влакана.

Унето у малим количинама, пиво смањује и ризик од настајања крвних угрушака, јер снижава лош (ЛДЛ) а повећава ниво доброг (ХДЛ) холестерола. Права је ризница витамина Б6 и Б12, као и фолата. Осим тога, спречава стварање бубрежних каменчића јер је добар диуретик.

Утиче и на добар квалитет костију јер поседује завидне количине минерала силицијума, који је кључан за повећање њихове густине, а што је врло важно у борби против остеопорозе. Силицијум је у пиву присутан у облику топиве ортосилицијумске киселине, која је искористљива у људском организму у завидном проценту. Највеће количине овог минерала имају пива која садрже велики постотак јечменог слада и хмеља.

Новости
фото:интерент
 
 

Коментари / 0

Оставите коментар