Pivo čuva srce i kosti

Ovaj napitak je prava riznica vitamina B6 i B12, kao i folata, sprečava stvaranje bubrežnih kamenčića jer je dobar diuretik.

Zdravlje 20.08.2018 | 14:26
Pivo čuva srce i kosti
Unošenje piva u umerenim količinama veoma povoljno deluje i na muškarce i na žene. Pre svega, sadrži beta-glukane, rastvorljiva vlakna koja su dobra za zdravlje srca, tvrde stručnjaci američkog Nacionalnog instituta za zdravlje, napominjući da crno pivo sadrži više ovih vlakana.

Uneto u malim količinama, pivo smanjuje i rizik od nastajanja krvnih ugrušaka, jer snižava loš (LDL) a povećava nivo dobrog (HDL) holesterola. Prava je riznica vitamina B6 i B12, kao i folata. Osim toga, sprečava stvaranje bubrežnih kamenčića jer je dobar diuretik.

Utiče i na dobar kvalitet kostiju jer poseduje zavidne količine minerala silicijuma, koji je ključan za povećanje njihove gustine, a što je vrlo važno u borbi protiv osteoporoze. Silicijum je u pivu prisutan u obliku topive ortosilicijumske kiseline, koja je iskoristljiva u ljudskom organizmu u zavidnom procentu. Najveće količine ovog minerala imaju piva koja sadrže veliki postotak ječmenog slada i hmelja.

Novosti
foto:interent
 
 

Komentari / 0

Ostavite komentar