Ново "оружје" НФЛ "гладијатора" - јога!

НФЛ тим Њујорк Џајантс је током обавезног кампа за рукије у јуну од играча тражио да иду на часове јоге, а тркач Роберт Мартин је мислио да је то врло чудно.

Остали спортови 19.08.2018 | 20:30
Ново "оружје" НФЛ "гладијатора" - јога!
Иако му је био први пут, Мартин је одмах схватио разлику.

"Обично не радимо јогу. Истежемо се али не радимо јогу. Дефинитивно је било уврнутије од уобичајеног истезања. Било је много теже јер мораш да седиш у неким позама у којима никада нисмо били", навео је играч Џајантса. 

Неки играчи више воле јогу јер она тражи да се одређена количина времена посвети вежби. Она је активност. Могу да се фокусирају на своја тела без бриге шта је следеће и да одмах по завршетку часа осете разлику.

Спортски директор Лос Анђелес Чарџерса Џејмс Колинс каже да су позе у јоги много корисније од уобичајеног истезања јер у покрете укључују све делове тела.

Истезање је линеарно, док јога то није и помаже свим зглобовима који се крећу у разним правцима, лактовима, чланцима, куковима и раменима.

Сви важнији зглобови су заштићени капсулама и садрже течност која спречава трење костију. Јога помаже одржавању тих капсула.

Интегритет зглоба се своди на одржавање покретљивости, каже Колинс, и зато је колено, које има ограничен радијус кретања, толико подложно повредама. Неки експерти кажу да НФЛ играчи треба да раде јогу два пута недељно по сат времена.

Тимови различито приступају јоги. Тако су је Чарџерси, Кливленд Браунси и Далас Каубојси учинили тимском активношћу. Џајантси, Џексонвил Џегуарси, Њу Орлеанс Сејнтси и Чикаго Берси је играчима нуде током опоравка од утакмица.

У екипама које немају став према јоги, многи играчи је самостално упражњавају.



У току је НФЛ предсезона, а протекле ноћи између осталих су победу забележили управо Џајантси, над Детроит Лајонсима 30:17. Нова сезона званично креће 7. септембра када се у Филаделфији састају браниоци титуле Иглси и Атланта Фалконси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар