Рус који је тренирао са медвједом чека Мекгрегора!

Данас су пуштене у продају улазнице за "највећу борбу у историји УФЦ". То не би требало пропустити. . .

Остали спортови 17.08.2018 | 14:30
Рус који је тренирао са медвједом чека Мекгрегора!
Готово две године након што је нокаутирао Едија Алвареза и одбранио титулу у лакој категорији, а потом донео одлуку о повлачењу, екстравагантни ирски борац Конор Мекгрегор (30) вратиће се у ринг у - по свему судећи - највећој УФЦ борби свих времена.

У октагону ће га 6. октобра у Лас Вегасу чекати актуелни шампион Хабиб Нурмагомедов (29), руски борац аварског порекла, чији низ од 26 профи победа без изједног пораза никада нико није постигао у УФЦ шампионату.

Данас поподне биће пуштене и улазнице за финале дуго припреманог окршаја између "Орла" и "Озлоглашеног", најјефтинија ће коштати 180, а најскупља 2.212 евра. Када кажемо дуго припреманог, између осталог мислимо и на инцидент који се догодио прошлог априла у Бруклину, а због ког се Ирцу и суди у Сједињеним Државама.

Мекгрегор је тада, након што је чуо да је Нурмагомедов у хотелу вербално, а потом и физички напао његовог доброг пријатеља и спаринг партнера, Артјома Лобова, долетео приватним авионом из Ирске и покушао да се обрачуна са Русом на паркингу истог хотела. Завршено је тако што је, заједно са Лобовом, металним столицама гађао прозоре аутобуса у ком се Нурмагомедов налазио са још неколицином бораца, а двојица су повређена том приликом.

Од меча са Алварезом у ком је поправио УФЦ скор на 23-3-0, Мекгрегор је учествовао само у чувеном ревијалном бокс мечу вредном 100 милиона долара у ком га је у десетој рунди нокаутирао један од најбољих бораца у рингу свих времена, пензионисани Флојд Мејведер. Американац од тада "дугује" ирском борцу реванш у "октагону", а претпоставка је да би тај меч могао да уследи после Мекгрегоровог покушаја да се спектакуларном победом над непобедивим врати у "октагон" и окачи појас око струка.

Ипак, процене су да би све осим победе борца који је растао рвајући се са медведом, а потом доминирао у совјетској борилачкој вештини самбо (самозаштита без оружја), било велико изненађење. Нурмагомедов је ушао у "октагон" 2008. и у наредној деценији добио сваку од 26 борби, углавном завршавајући посао у партеру, где је користио вештине и знања стечена на путу ка освајању црног појаса у џудоу.



Примера ради, само је Абела Трухиља оборио 21 пут из 27 покушаја у једној борби.

Он је први Рус и први муслиман који је освојио УФЦ титулу, а сада је дочекао прилику да је брани против својевремено прве звезде ММА света - али и човека, који није ушао у октагон од 12. новембра 2016. године.

Не би требало пропустити ту борбу...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар