Rus koji je trenirao sa medvjedom čeka Mekgregora!

Danas su puštene u prodaju ulaznice za "najveću borbu u istoriji UFC". To ne bi trebalo propustiti. . .

Ostali sportovi 17.08.2018 | 14:30
Rus koji je trenirao sa medvjedom čeka Mekgregora!
Gotovo dve godine nakon što je nokautirao Edija Alvareza i odbranio titulu u lakoj kategoriji, a potom doneo odluku o povlačenju, ekstravagantni irski borac Konor Mekgregor (30) vratiće se u ring u - po svemu sudeći - najvećoj UFC borbi svih vremena.

U oktagonu će ga 6. oktobra u Las Vegasu čekati aktuelni šampion Habib Nurmagomedov (29), ruski borac avarskog porekla, čiji niz od 26 profi pobeda bez izjednog poraza nikada niko nije postigao u UFC šampionatu.

Danas popodne biće puštene i ulaznice za finale dugo pripremanog okršaja između "Orla" i "Ozloglašenog", najjeftinija će koštati 180, a najskuplja 2.212 evra. Kada kažemo dugo pripremanog, između ostalog mislimo i na incident koji se dogodio prošlog aprila u Bruklinu, a zbog kog se Ircu i sudi u Sjedinjenim Državama.

Mekgregor je tada, nakon što je čuo da je Nurmagomedov u hotelu verbalno, a potom i fizički napao njegovog dobrog prijatelja i sparing partnera, Artjoma Lobova, doleteo privatnim avionom iz Irske i pokušao da se obračuna sa Rusom na parkingu istog hotela. Završeno je tako što je, zajedno sa Lobovom, metalnim stolicama gađao prozore autobusa u kom se Nurmagomedov nalazio sa još nekolicinom boraca, a dvojica su povređena tom prilikom.

Od meča sa Alvarezom u kom je popravio UFC skor na 23-3-0, Mekgregor je učestvovao samo u čuvenom revijalnom boks meču vrednom 100 miliona dolara u kom ga je u desetoj rundi nokautirao jedan od najboljih boraca u ringu svih vremena, penzionisani Flojd Mejveder. Amerikanac od tada "duguje" irskom borcu revanš u "oktagonu", a pretpostavka je da bi taj meč mogao da usledi posle Mekgregorovog pokušaja da se spektakularnom pobedom nad nepobedivim vrati u "oktagon" i okači pojas oko struka.

Ipak, procene su da bi sve osim pobede borca koji je rastao rvajući se sa medvedom, a potom dominirao u sovjetskoj borilačkoj veštini sambo (samozaštita bez oružja), bilo veliko iznenađenje. Nurmagomedov je ušao u "oktagon" 2008. i u narednoj deceniji dobio svaku od 26 borbi, uglavnom završavajući posao u parteru, gde je koristio veštine i znanja stečena na putu ka osvajanju crnog pojasa u džudou.



Primera radi, samo je Abela Truhilja oborio 21 put iz 27 pokušaja u jednoj borbi.

On je prvi Rus i prvi musliman koji je osvojio UFC titulu, a sada je dočekao priliku da je brani protiv svojevremeno prve zvezde MMA sveta - ali i čoveka, koji nije ušao u oktagon od 12. novembra 2016. godine.

Ne bi trebalo propustiti tu borbu...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar