Хрватски министар спасавао Србе

Хрватску је данас захватило невреме, а у олујном мору покрај Милне на Брачу затекло се двоје српских држављана, у чијем спасавању је помогао хрватски министар рада Марко Павић.

Регион 14.08.2018 | 23:07
Хрватски министар спасавао Србе
Отац и ћерка из Београда спасавали су брод и завршили у мору. Нису могли да се попну натраг и умало су завршили на оштрим стенама. Помогли су им министар рада и још један мештанин.

Пола сата борили су се Тихомир Прошевски и његова ћерка Виолета с невременом покушавајући да усидре брод, но сидро им је било преслабо да задржи брод изложен растућим налетима таласа и ударима ветра, па се у једном тренутку канап који држи сидро заплео у пропелер мотора и брод је остао без погона.

Прошевски је скочио с брода да расплете канап, а за њим је у страху скочила и његова ћерка. У паници, јер су се усред олује затекли у мору, заборавили су да сусте мердевине и више нису могли да се попну на брод.

Видевши људе у мору који су се нашли између оштрог стења и брода како траже помоћ и истовремено покушавају да спасе свој брод, у помоћ им је први прискочио министар рада Хрватске Марко Павић који се нашао у близини, а потом је из куће на супротној страни залива допливао још један мештанин у помоћ. Борећи се с олујним ветром, заједничким снагама, људе су успели да доведу до обале, а брод према шљунчаној плажи, пише "Јутарњи лист".

Након што је невреме са грмљавином јутрос захватило северни Јадран, средином дана проширило се на средњодалматинско подручје. Најјаче је било између Хвара и Корчуле где су пале знатне количине оборина, уз олујне ударе западног ветра, па је било и спасавања јахти и бродица, пише ХРТ.

Невреме с грмљавином и обилном кишом послеподне је захватило и неке делове Међимурја. Најтеже је било у Ореховици, где је у десетак минута пало више од 50 литара кише. Поплављене су улице, дворишта, подруми.

(Блиц)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Чујте

14.08.2018 21:25

Хајмо сад заборавити Хрватима сва бушења гума, устаске поздраве и графите, хајмо им заборавити Јасеновац, Јадивно, Паг, Стару градишку и све остало због овог хуманог чина. Хајмо да све новуне пишу о ‘подвигу’ Тудјмановог министра. Чујте Срби, дозовите се памети - Арчибалд Рајс

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2018 23:06

Па шта желиш? Да умањиш хумани чин овог човјека? Скочи ти у узбуркано море и пробај спасити неког. Свака част Марко (не занима ме што си министар).

Name

Мађар

15.08.2018 04:34

Шта их је требао оставити да се утопе у мору само зато што су Срби? (неке нестабилне усташе, не зна се или би пискили или би какили)

Name

Оззy

15.08.2018 05:56

Тако је брате

Name

Последњи кинески цар

15.08.2018 08:34

@Чујте: Коментар од Вихора доле испод ти је све рекао. Човјек је скочио у море да спашава људе, а прије тога није провјеравао да ли су у мору Хрвати, Срби или Марсовци.

Name

Ре Цујте

15.08.2018 09:26

Ово се ради о спасавању два људска зивота. Засто ниси то упоредио са убиством у Бањалуци Давида Драгицевица.

Name

Вихор

14.08.2018 22:08

Човјек спашавао човјека .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

15.08.2018 06:14

Омакло му се, није знао да су Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мађар

15.08.2018 12:34

Злочестом се човјеку не може омаћи добро дјело, јер то никад није баш лако. треба скочити у море и ући у ризик за свој живот. Значи, закључили смо и да је добар и храбар, а по нацији није важно шта је, али свака му част.

Name

поусрбин

15.08.2018 08:45

Овај министар је погријешио,требао је прво тражити личну карту па онда евентуално спашавати?????????људи моји докле смо догурали али и у овоме има пуно примјеса новинара у ширењу негативностиТребали су ово објавити да је министар спасио људе и накрају се испоставило да су то туристи из Србије и тачкаСве док новинари извјештавају побио се србин са бошњаком .хрват претукао бошњака СРБИ И ХРВАТИ ИЗМЛАТИЛИ ИЛИ ПОЧАСТИЛИ БОШЊАКА НЕМ ОВДЈЕ НАПРЕДКА НИКОМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нико

15.08.2018 16:08

Министре ко год да си и ста си цеститам на хуманом цину.

ОДГОВОРИТЕ