Hrvatski ministar spasavao Srbe

Hrvatsku je danas zahvatilo nevreme, a u olujnom moru pokraj Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, u čijem spasavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić.

Region 14.08.2018 | 23:07
Hrvatski ministar spasavao Srbe
Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru. Nisu mogli da se popnu natrag i umalo su završili na oštrim stenama. Pomogli su im ministar rada i još jedan meštanin.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom pokušavajući da usidre brod, no sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra, pa se u jednom trenutku kanap koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona.

Proševski je skočio s broda da rasplete kanap, a za njim je u strahu skočila i njegova ćerka. U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da suste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spase svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Hrvatske Marko Pavić koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani zaliva doplivao još jedan meštanin u pomoć. Boreći se s olujnim vetrom, zajedničkim snagama, ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunčanoj plaži, piše "Jutarnji list".

Nakon što je nevreme sa grmljavinom jutros zahvatilo severni Jadran, sredinom dana proširilo se na srednjodalmatinsko područje. Najjače je bilo između Hvara i Korčule gde su pale znatne količine oborina, uz olujne udare zapadnog vetra, pa je bilo i spasavanja jahti i brodica, piše HRT.

Nevreme s grmljavinom i obilnom kišom poslepodne je zahvatilo i neke delove Međimurja. Najteže je bilo u Orehovici, gde je u desetak minuta palo više od 50 litara kiše. Poplavljene su ulice, dvorišta, podrumi.

(Blic)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Čujte

14.08.2018 21:25

Hajmo sad zaboraviti Hrvatima sva bušenja guma, ustaske pozdrave i grafite, hajmo im zaboraviti Jasenovac, Jadivno, Pag, Staru gradišku i sve ostalo zbog ovog humanog čina. Hajmo da sve novune pišu o ‘podvigu’ Tudjmanovog ministra. Čujte Srbi, dozovite se pameti - Arčibald Rajs

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2018 23:06

Pa šta želiš? Da umanjiš humani čin ovog čovjeka? Skoči ti u uzburkano more i probaj spasiti nekog. Svaka čast Marko (ne zanima me što si ministar).

Name

Mađar

15.08.2018 04:34

Šta ih je trebao ostaviti da se utope u moru samo zato što su Srbi? (neke nestabilne ustaše, ne zna se ili bi piskili ili bi kakili)

Name

Ozzy

15.08.2018 05:56

Tako je brate

Name

Poslednji kineski car

15.08.2018 08:34

@Čujte: Komentar od Vihora dole ispod ti je sve rekao. Čovjek je skočio u more da spašava ljude, a prije toga nije provjeravao da li su u moru Hrvati, Srbi ili Marsovci.

Name

Re Cujte

15.08.2018 09:26

Ovo se radi o spasavanju dva ljudska zivota. Zasto nisi to uporedio sa ubistvom u Banjaluci Davida Dragicevica.

Name

Vihor

14.08.2018 22:08

Čovjek spašavao čovjeka .....

ODGOVORITE
Name

Sa strane

15.08.2018 06:14

Omaklo mu se, nije znao da su Srbi.

ODGOVORITE
Name

Mađar

15.08.2018 12:34

Zločestom se čovjeku ne može omaći dobro djelo, jer to nikad nije baš lako. treba skočiti u more i ući u rizik za svoj život. Znači, zaključili smo i da je dobar i hrabar, a po naciji nije važno šta je, ali svaka mu čast.

Name

pousrbin

15.08.2018 08:45

Ovaj ministar je pogriješio,trebao je prvo tražiti ličnu kartu pa onda eventualno spašavati?????????ljudi moji dokle smo dogurali ali i u ovome ima puno primjesa novinara u širenju negativnostiTrebali su ovo objaviti da je ministar spasio ljude i nakraju se ispostavilo da su to turisti iz Srbije i tačkaSve dok novinari izvještavaju pobio se srbin sa bošnjakom .hrvat pretukao bošnjaka SRBI I HRVATI IZMLATILI ILI POČASTILI BOŠNJAKA NEM OVDJE NAPREDKA NIKOME.

ODGOVORITE
Name

Niko

15.08.2018 16:08

Ministre ko god da si i sta si cestitam na humanom cinu.

ODGOVORITE