Званично: Бакајоко у Милану!

Росонери добили велико појачање!

Фудбал 14.08.2018 | 21:10
Званично: Бакајоко у Милану!
Чекали смо званичну потврду, чекали и коначно дочекали - Тијемуе Бакајоко је нови фудбалер Милана! Званично!

Челси га је прво позајмио Росонерима за 5.000.000, а на крају предстојеће сезоне Миланези ће моћи да га откупе за 35.000.000 евра. Трансфер су потврдили и Челси и Милан тако да ту више дилеме нема. Оно што је данима најављивано сада је добило потврду.

На овај начин Милан је добио играча каквог Ђенаро Гатузо одавно тражи и у њему је добио трајни ослонац на средини терена. Бакајоко је на неки начин спасао каријеру, док би Челси – под условом да протекне све по плану и на крају сезоне Милан исплати 35.000.000 – извукао новац уложен у његов потпис, јер га је прошлог лета платио Монаку равно 40.000.000 евра.

За оно што је пружио у дресу Челсија, односно што није пружио - превише. Требало је да буде замена заНемању Матића на Стамфорд Бриџу, а постао је велики промашај Плаваца. Код Антонија Контеа прошле сезоне скупио је Бакајоко чак 43 утакмице у свим такмичењима. Маурицио Сари је одмах по доласку у клуб рекао да му такав тип играча не одговара.

Милан је имао два велика напада на Бакајока. Први је пропао, али се овај други реализовао. На овај начин Милан је добио играча који је веома скуп, али није много плаћен што се савршено уклапа Росонерима због проблема са финансијским фер плејом.

Постоји могућност да Бакајоко дебитује већ на отварању Серије А, наредне недеље на Сан Сиру против Ђенове.

Биће званично представљен јавности као нови играч Милана у петак, како је најављено на сајту клуба.

Додајмо и да је овим трансфером практично завршено нагађање да би Сергеј Милинковић Савић могао у Милан, а Ди Марцио је и пре овог озваничења рекао да не постоје преговори између Лација и Милана за српског фудбалера.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар