Zvanično: Bakajoko u Milanu!

Rosoneri dobili veliko pojačanje!

Fudbal 14.08.2018 | 21:10
Zvanično: Bakajoko u Milanu!
Čekali smo zvaničnu potvrdu, čekali i konačno dočekali - Tijemue Bakajoko je novi fudbaler Milana! Zvanično!

Čelsi ga je prvo pozajmio Rosonerima za 5.000.000, a na kraju predstojeće sezone Milanezi će moći da ga otkupe za 35.000.000 evra. Transfer su potvrdili i Čelsi i Milan tako da tu više dileme nema. Ono što je danima najavljivano sada je dobilo potvrdu.

Na ovaj način Milan je dobio igrača kakvog Đenaro Gatuzo odavno traži i u njemu je dobio trajni oslonac na sredini terena. Bakajoko je na neki način spasao karijeru, dok bi Čelsi – pod uslovom da protekne sve po planu i na kraju sezone Milan isplati 35.000.000 – izvukao novac uložen u njegov potpis, jer ga je prošlog leta platio Monaku ravno 40.000.000 evra.

Za ono što je pružio u dresu Čelsija, odnosno što nije pružio - previše. Trebalo je da bude zamena zaNemanju Matića na Stamford Bridžu, a postao je veliki promašaj Plavaca. Kod Antonija Kontea prošle sezone skupio je Bakajoko čak 43 utakmice u svim takmičenjima. Mauricio Sari je odmah po dolasku u klub rekao da mu takav tip igrača ne odgovara.

Milan je imao dva velika napada na Bakajoka. Prvi je propao, ali se ovaj drugi realizovao. Na ovaj način Milan je dobio igrača koji je veoma skup, ali nije mnogo plaćen što se savršeno uklapa Rosonerima zbog problema sa finansijskim fer plejom.

Postoji mogućnost da Bakajoko debituje već na otvaranju Serije A, naredne nedelje na San Siru protiv Đenove.

Biće zvanično predstavljen javnosti kao novi igrač Milana u petak, kako je najavljeno na sajtu kluba.

Dodajmo i da je ovim transferom praktično završeno nagađanje da bi Sergej Milinković Savić mogao u Milan, a Di Marcio je i pre ovog ozvaničenja rekao da ne postoje pregovori između Lacija i Milana za srpskog fudbalera.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar