Да ли су парадајз и краставац савршен пар?

На интернету се појавила вест како није здраво јести парадајз и краставац у истој салати, а ево шта је права истина.

Здравље 14.08.2018 | 09:56
Да ли су парадајз и краставац савршен пар?
Као главни разлог што не треба правити комбинацију парадајза и краставца наводи се чињеница да је време варења веома различито за ове две врсте поврћа. Тачно је, парадајз је богатији влакнима него краставац, па се спорије вари. 

Међутим, утврђено је да се и комбинација других врста поврћа вари различитом брзином, па то ипак није разлог да одустајате од савршене комбинације краставца и парадајза. 

Ако имате осетљив стомак, пратите како ваш организам реагује након што поједете грчку салату. 

Уколико вашој пробави не смета комбинација краставца и парадајза, немате надимање стомака или гасове, онда слободно уживајте у својој омиљеној салати. 

Додатни разлог зашто су људи почели да избегавају комбинацију краставца и парадајза јесте то што краставац садржи ензиме који уништавају витамин Ц из парадајза. Ово не би требало да представља проблем, осим ако патите од авитаминозе. 

Међутим, ако вам недостаје витамин Ц, овај проблем можете решити тако што нећете комбиновати парадајз и краставац у истој чинији, већ их једите одвојено или после оброка попијте чашу сока од цеђене поморанџе и тако надокнадите неопходну дозу витамина.

Б 92
фото:интернет

 

 

Коментари / 0

Оставите коментар