РУС: Мало среће и за Зенит!

Добро дође кад је игра очајна! Кардинална грешка тројице дефанзиваца Рубина дозволила гостиа из Санкт Петербурга да стигну до минималца.

Фудбал 14.08.2018 | 08:15
РУС: Мало среће и за Зенит!
Дилема ће потрајати још неко време: да ли је можда Зенит свесно жртвовао Лигу Европе због напада на титулу шампиона Русије? Поглед на табелу каже да јесте, јер Зенит је и после три кола максималан! Једини у Русији са свих девет бодова и то без примљеног гола. Вечерас за крај треће рунде такмичења минималац на гостовању код Рубина.

И све то тако лепо звучи овако кад се напише, али то и не би било баш тачно, јер сурова је истина: Зенит игра очајно и није случајно што га је у четвртак Динамо преслишао у Минску бруталном победом од 4:0. Вечерас у Казању, Зенит се мучио све док већ на полувремену Александар Јерохин није ушао у игру и мало размрдао тим, мада се мора рећи: и срећа је била на страни гостију из Санкт Петербурга.

Наиме, Далер Кузјајев је у размаку од само шест минута зарадио два жута картона, па је Рубин у последњих 20 минута имао играча више на терену, па се у тим тренуцима објективно очекивала победа домаћег тима. Не само да је није било, већ је Рубин добрано и помогао Зениту да дође до сва три бода, пошто су у 78. минуте тројица његових дефанзиваца прилично лоше реаговала пре но што је Јерохин крунисао енергично издање поготком за 1:0.

Зенит реванш са Динамом чека са првог  места на табели првенства Русије. И са четири гола заостатка.

Иначе, у другом мечу вечери Краснодар је касним голом Вамберта стигао до три бода на гостовању код Уфе (0:1), а напоменућемо још да је Урош Спајић опет био у стартних 11 Бикова. Као што је и Бранислав Ивановић играо свих 90 минута за Зенит. На месту штопера.

РУСИЈА 1, треће коло:

Петак:

Урал - Динамо Москва 1:1 (0:0)
/Бицфалви 54 - Марков 85/

Субота:

Јенисеј - ЦСКА Москва 1:1 (0:0)
/Костјуков 58 - Ернандез 79пен/

Спартак Москва - Анжи 1:0 (0:0)
/Зе Луис 70/

Ростов - Крила Совјетов 0:1 (0:1)
/Соболев 45+2/

Недеља:

Оренбург - Локомотива 1:0 (0:0)
/Чуканов 91/

Арсенал Тула - Ахмат 3:1 (0:1)
/Ђорђевић 53, Бакаев 58, Лесовој 90+5 - Иванов 39/

Понедељак:

Уфа - Краснодар 0:1 (0:0)
/Вамберто 86/

Рубин - Зенит 0:1 (0:0)
/Јерохин 78/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар