RUS: Malo sreće i za Zenit!

Dobro dođe kad je igra očajna! Kardinalna greška trojice defanzivaca Rubina dozvolila gostia iz Sankt Peterburga da stignu do minimalca.

Fudbal 14.08.2018 | 08:15
RUS: Malo sreće i za Zenit!
Dilema će potrajati još neko vreme: da li je možda Zenit svesno žrtvovao Ligu Evrope zbog napada na titulu šampiona Rusije? Pogled na tabelu kaže da jeste, jer Zenit je i posle tri kola maksimalan! Jedini u Rusiji sa svih devet bodova i to bez primljenog gola. Večeras za kraj treće runde takmičenja minimalac na gostovanju kod Rubina.

I sve to tako lepo zvuči ovako kad se napiše, ali to i ne bi bilo baš tačno, jer surova je istina: Zenit igra očajno i nije slučajno što ga je u četvrtak Dinamo preslišao u Minsku brutalnom pobedom od 4:0. Večeras u Kazanju, Zenit se mučio sve dok već na poluvremenu Aleksandar Jerohin nije ušao u igru i malo razmrdao tim, mada se mora reći: i sreća je bila na strani gostiju iz Sankt Peterburga.

Naime, Daler Kuzjajev je u razmaku od samo šest minuta zaradio dva žuta kartona, pa je Rubin u poslednjih 20 minuta imao igrača više na terenu, pa se u tim trenucima objektivno očekivala pobeda domaćeg tima. Ne samo da je nije bilo, već je Rubin dobrano i pomogao Zenitu da dođe do sva tri boda, pošto su u 78. minute trojica njegovih defanzivaca prilično loše reagovala pre no što je Jerohin krunisao energično izdanje pogotkom za 1:0.

Zenit revanš sa Dinamom čeka sa prvog  mesta na tabeli prvenstva Rusije. I sa četiri gola zaostatka.

Inače, u drugom meču večeri Krasnodar je kasnim golom Vamberta stigao do tri boda na gostovanju kod Ufe (0:1), a napomenućemo još da je Uroš Spajić opet bio u startnih 11 Bikova. Kao što je i Branislav Ivanović igrao svih 90 minuta za Zenit. Na mestu štopera.

RUSIJA 1, treće kolo:

Petak:

Ural - Dinamo Moskva 1:1 (0:0)
/Bicfalvi 54 - Markov 85/

Subota:

Jenisej - CSKA Moskva 1:1 (0:0)
/Kostjukov 58 - Ernandez 79pen/

Spartak Moskva - Anži 1:0 (0:0)
/Ze Luis 70/

Rostov - Krila Sovjetov 0:1 (0:1)
/Sobolev 45+2/

Nedelja:

Orenburg - Lokomotiva 1:0 (0:0)
/Čukanov 91/

Arsenal Tula - Ahmat 3:1 (0:1)
/Đorđević 53, Bakaev 58, Lesovoj 90+5 - Ivanov 39/

Ponedeljak:

Ufa - Krasnodar 0:1 (0:0)
/Vamberto 86/

Rubin - Zenit 0:1 (0:0)
/Jerohin 78/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar