Хонда може све: Игра у Аустралији, води Камбоџу!

Како ће ово извести? Нико није још сасвим сигуран да ли ће функционисати.

Фудбал 14.08.2018 | 08:00
Хонда може све: Игра у Аустралији, води Камбоџу!
Кеисуке Хонда (32) је прошле недеље постао велико појачање Мелбурна с којим је потписао уговор на недељу дана, да би овог викенда био промовисан у селектора!?

Није у питању лажна вест, репрезентација Камбоџе саопштила је да Хонда постаје генерални менаџер и истовремено селектор њиховог државног тима, а како се наводи у саопштењу Мелбурна - то му неће угрозити и играчку каријеру.

Хонда је потписао на две године уговор с Камбоџом и неће бити плаћен за селекторски посао, а азијском селекцијом ће руководити у време ФИФА репрезентативних пауза.

Претходно је Хонда отворио фудбалску академију у Пном Пену и никада није крио симпатије према Камбоџи, а свој први меч у селекторској улози имаће током новембра.

Јасно је да не може у потпуности да се посвети тренерском занату док је и даље фудбалер, а како преносе аустралијски медији - Хонда ће једном недељно држати видео конференције с стручним штабом репрезентације Камбоџе, директно из Мелбурна.

Хонда не поседује тренерску лиценцу, тако да ће заправо селектор бити аргентински стратег Феликс Гонзалес, али ће се Хонда као "генерални менаџер" - питати за све.

Да ли ће се бивши репрезентативац Јапана снаћи на овом задатку - видећемо брзо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар