Honda može sve: Igra u Australiji, vodi Kambodžu!

Kako će ovo izvesti? Niko nije još sasvim siguran da li će funkcionisati.

Fudbal 14.08.2018 | 08:00
Honda može sve: Igra u Australiji, vodi Kambodžu!
Keisuke Honda (32) je prošle nedelje postao veliko pojačanje Melburna s kojim je potpisao ugovor na nedelju dana, da bi ovog vikenda bio promovisan u selektora!?

Nije u pitanju lažna vest, reprezentacija Kambodže saopštila je da Honda postaje generalni menadžer i istovremeno selektor njihovog državnog tima, a kako se navodi u saopštenju Melburna - to mu neće ugroziti i igračku karijeru.

Honda je potpisao na dve godine ugovor s Kambodžom i neće biti plaćen za selektorski posao, a azijskom selekcijom će rukovoditi u vreme FIFA reprezentativnih pauza.

Prethodno je Honda otvorio fudbalsku akademiju u Pnom Penu i nikada nije krio simpatije prema Kambodži, a svoj prvi meč u selektorskoj ulozi imaće tokom novembra.

Jasno je da ne može u potpunosti da se posveti trenerskom zanatu dok je i dalje fudbaler, a kako prenose australijski mediji - Honda će jednom nedeljno držati video konferencije s stručnim štabom reprezentacije Kambodže, direktno iz Melburna.

Honda ne poseduje trenersku licencu, tako da će zapravo selektor biti argentinski strateg Feliks Gonzales, ali će se Honda kao "generalni menadžer" - pitati za sve.

Da li će se bivši reprezentativac Japana snaći na ovom zadatku - videćemo brzo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar