Одрон: Погинуо радник из БиХ

На градилишту прочистача питке воде у Комолцу код Дубровника у четвртак послијеподне је у одрону каменог насипа са земљом и бетонским блоковима тешко повријеђен радник Б. Л. (50) који је у Општој болници Дубровник око 18 сати убрзо подлегао повредама, потврдила је портпарол ПУ дубровачко- неретванске Даворка Бечић.

Регион 11.08.2018 | 16:00
Одрон: Погинуо радник из БиХ
"Преминули радник је наш грађевински техничар, поријеклом из Краљеве Сутјеске у БиХ, с пријављеним пребивалиштем у Пули. Није био ожењен, а помагао је велику породицу, брата близанца и четири сестре. Био је запослен као пословођа дубровачке твртке за пројектирање и грађење "Траг" која је уговорни кооперант главног извођача радова, Суез Интернатионал.

У "Трагу" је радио од оснуткатфирме, већ пуних осам година, а његова је смрт велики је губитак за нас. О њему могу рећи само све најбоље као човјеку и као раднику. Нажалост, упркос свим подузетим мјерама заштите на раду, ипак је дошло до трагедије о којој ћу детаље и ја добити тек по окончању увиђаја надлежне Инспекције", рекао је за Дубровачки вјесник директор "Траг" Валенто Шутало.

Градилиште је од јутра било у тишини, а радници су одали почаст преминулом колеги. Представник главног извођача радова Суез Интернатионал Тони Златић на годишњем је одмору и није могао рећи ништа деталијније.

Предсједник Управе градског предузећа Водовод Дубровник која је инвеститор радова на прочистачу Лукша Матушић у име Управе предузећа изразио је жаљење због трагичног догађаја.

Извор: Клиx

Коментари / 0

Оставите коментар