Odron: Poginuo radnik iz BiH

Na gradilištu pročistača pitke vode u Komolcu kod Dubrovnika u četvrtak poslijepodne je u odronu kamenog nasipa sa zemljom i betonskim blokovima teško povrijeđen radnik B. L. (50) koji je u Opštoj bolnici Dubrovnik oko 18 sati ubrzo podlegao povredama, potvrdila je portparol PU dubrovačko- neretvanske Davorka Bečić.

Region 11.08.2018 | 16:00
Odron: Poginuo radnik iz BiH
"Preminuli radnik je naš građevinski tehničar, porijeklom iz Kraljeve Sutjeske u BiH, s prijavljenim prebivalištem u Puli. Nije bio oženjen, a pomagao je veliku porodicu, brata blizanca i četiri sestre. Bio je zaposlen kao poslovođa dubrovačke tvrtke za projektiranje i građenje "Trag" koja je ugovorni kooperant glavnog izvođača radova, Suez International.

U "Tragu" je radio od osnutkatfirme, već punih osam godina, a njegova je smrt veliki je gubitak za nas. O njemu mogu reći samo sve najbolje kao čovjeku i kao radniku. Nažalost, uprkos svim poduzetim mjerama zaštite na radu, ipak je došlo do tragedije o kojoj ću detalje i ja dobiti tek po okončanju uviđaja nadležne Inspekcije", rekao je za Dubrovački vjesnik direktor "Trag" Valento Šutalo.

Gradilište je od jutra bilo u tišini, a radnici su odali počast preminulom kolegi. Predstavnik glavnog izvođača radova Suez International Toni Zlatić na godišnjem je odmoru i nije mogao reći ništa detalijnije.

Predsjednik Uprave gradskog preduzeća Vodovod Dubrovnik koja je investitor radova na pročistaču Lukša Matušić u ime Uprave preduzeća izrazio je žaljenje zbog tragičnog događaja.

Izvor: Klix

Komentari / 0

Ostavite komentar